RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/SCANPIX

Tilbake for kreftsaken

Sist oppdatert:
Lance Armstrong (36) bekrefter de sensasjonelle comebackryktene.

Han ble verdensmester i Oslo allerede i 1993. Samme år tok han sin første etappeseier i Tour de France. Verdens største sykkelritt, som han senere ble den ubestridte kongen av.

Hele sju ganger vant Lance Armstrong Tour de France. Den siste seieren kom i 2005. Den siste seieren hittil, vel å merke.

- Åtte millioner dør i år
For nå kan det bli flere. Tirsdag bekreftet Armstrong at han kommer tilbake. Med skyhøye sportslige ambisjoner, men også en annen agenda:

- Jeg gjør dette for å øke oppmerksomheten rundt kreftsaken internasjonalt. Bare i år kommer åtte millioner mennesker til å dø av kreft, sier Armstrong, som selv har vært rammet av kreft. Han har jobbet for kreftsaken gjennom sin egen stiftelse, Lance Armstrong Foundation.

Se Lance Armstrong snakke om comebacket på sin egen hjemmeside!

Avgjørelsen om et comeback, ble tatt etter familieråd.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvilket lag Lance Armstrong skal sykle for. Dette kommer 36-åringen til å informere om 24. september.

- Like fin som før
Uansett er det en kampklar Armstrong som kommer tilbake. Han har definitivt ikke latt kroppen forfalle. Nylig ble han ifølge BBC Sport nummer to i et tøft terrengsykkelritt i Colorado.

Samtidig innrømmer han at han merker alderen.

- Jeg skal ikke lyve. Ryggen blir raskere sliten enn før, og det tar litt mer tid å komme seg ut av senga. Men når jeg er på sykkelen, føler jeg meg akkurat like fin som før, sier Armstrong til VF.com.

Den skitne generasjonen
I intervjuet hyller han også den økte innsatsen mot doping i sykkelsporten.

- Det er flott at det er iverksatt omfattende tiltak mot doping. Det gjør at det ikke er mulig å jukse, sier Armstrong, som ikke har gått fri fra mistanke.

- Det er en allmenn oppfatning at dagens generasjon syklister er den reneste noen gang. Den generasjonen jeg var en del av var den skitneste. Mange av rytterne som endte på plassene bak meg da jeg vant er borte. Tatt. Suspendert. Positive tester. Alt mulig. Så for å være ærlig, kan jeg forstå at folk tenker at «de ble tatt – du ble ikke», sier Lance Armstrong.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere