Tilskuerskandale i Giro d'Italia

VELT: Dayer Quintana var en av syklistene som veltet på Giroens andre etappe.

VELT: Dayer Quintana var en av syklistene som veltet på Giroens andre etappe. Foto: Claudio Peri (Ap)

Privatvideo viser at en tilskuer syklet rett inn i feltet, og forårsaket massevelt.

11.05.15 13:23

Søndagens etappe i Giro d'Italia ble preget av to store fall, kort tid før målgang. Den ene av masseveltene viser seg at aldri burde ha skjedd.

Det var nemlig en tilskuer som syklet rett inn i hovedfeltet, og med det forårsaket at halve feltet gikk i bakken.

(Se hendelsen i videoen nederst i saken)

- Ille
At tilskuere skal ødelegge sykkelritt på denne måten, er ikke noe nytt, men at det kan skje, er en katastrofe, mener TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

- Det er helt usedvanlig at en syklist havner inne i feltet på den måten. Det er ille. Likevel havner det ofte ting i feltet som ikke hører hjemme der. Jeg har opplevd biler inne i et ritt, og både hunder og hester også. Men mennesker burde jo klare å tenke litt mer enn det hunder og hester gjør, sier Kaggestad til Nettavisen.

LES OGSÅ:Giro-favoritt «tar en Davy»

Klikk på bildet for å forstørre.

EKSPERT: Johan Kaggestad er en av Norges fremste sykkeleksperter. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Trenger vakter
Kaggestad mener at vaktholdet i sykkelritt ofte er for dårlig, og at det kan være avgjørende for å hindre slike hendelser i fremtiden.

- Det er veldig varierende grad av vakter langs løypene. Ofte er det unge vakter som blir høvlet over av bilister og andre tilskuere. Det er viktig at det står vakter langs løypene som kan passe på, forklarer sykkeleksperten.

Sykkelidretten lider ofte av store velt og alvorlige skader. Da er det synd at det blir enda fler velt på grunn av tilskuere som ikke klarer å holde seg ute fra løypa.

- Jeg har sett mange sykkelritt, og det er ikke tvil om at det er en farlig sport. For det første går det veldig fort. For det andre sykler de på et hardt underlag. Hendelser som denne viser hvor jævlig det faktisk kan være, mener TV 2-eksperten.

Søndagens etappe ble vunnet av Team Skys Elia Viviani. Han spurtslo Moreno Hofland (LottoNL) og Andre Greipel (Lotto Soudal).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.