RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tinkov: - Sky-dominans skyldes ikke penger


PÅ TOPP: Sky-lagets forutsigbarhet er deres store styrke, mener Oleg Tinkov. Her er Sky-rytter Chris Froome øverst på seierspallen i Paris, med Movistar-rytter Nairo Quintana til venstre.
PÅ TOPP: Sky-lagets forutsigbarhet er deres store styrke, mener Oleg Tinkov. Her er Sky-rytter Chris Froome øverst på seierspallen i Paris, med Movistar-rytter Nairo Quintana til venstre. Foto: Benoit Tessier (Reuters)
Det mener Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov.

Den kontroversielle Tinkoff-Saxo-eieren Oleg Tinkov mener Sky-laget kan dominere kun på grunn av lagets langsiktige planer.

Det har under Tour de France blitt hevdet at Sky-laget med sammenlagtvinner Chris Froome er i en økonomisk elitedivisjon som gjør dem suverene, og at det er den store forskjellen som gjorde at Froome kunne ta den gule trøya.

I en blogg hos Cyclingnews mandag skriver Tinkov at det ikke er enorme budsjettforskjeller som gjør at Froome og laget dominerer i sykkelsirkuset.

- Deres styrke er faktisk ikke pengene, slik andre hevder. Vi har lignende budsjetter. Vi har brukt 27 millioner euro, mens de har rundt 33 millioner, skriver Tinkov.

- Den fundamentale forskjellen på Sky og andre lag er at de har et langsiktig prosjekt. De har som minimum en femårsplan, om ikke en tiårsplan, takket være Murdochs imperium, skriver han videre.

Sky eiers av businessmagnaten Rupert Murdoch.

Russeren Tinkov er kjent for sine sterke meninger. Han mener det kun er at man endre sykkelsportens forretningsmodell, slik at lagene må tjene penger, ikke kun leve på sponsorenes velvilje.

- Det er det eneste som kan stoppe Skys totaldominans, og det er noe jeg har tenkt til å få endret på, skriver han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere