*Nettavisen* Sport.

To i koma, Valen trakk seg

Etter den tragiske dødsulykken i Tour of Thuringen, trakk Anita Valen og lagkameratene seg onsdag fra videre sykling.

21.07.05 08:43

Valens lag fullførte den første etappen for å hedre drepte Amy Gillett. Gillett døde etter at hun og lagvenninnene ble meid ned av en bil mandag. Valen og lagvenninnene var de første syklistene på åstedet etter ulykken.

Ifølge VG ville Valen selv fortsette, men de andre rytterne på laget var så preget av det de så på ulykkesstedet at de trakk seg. Den norske syklisten innrømmer likevel at det skal bli godt å komme seg vekk.

- Jeg har lyst til å tusle rundt i hagen og klappe katten min i stedet for å gå i frokostsalen her med alle de triste ansiktene, sier hun.

Valens lag er det eneste som har trukket seg fra rittet.

To i koma
To av de australske syklistene som ble meid ned i Tyskland mandag, ligger fortsatt i koma. Amy Gillett ble drept da en 18-åring kom over i motgående kjørebane, og meide ned de seks australske syklistene. De fem andre ble hardt skadet.

Tre dager etter ulykken ligger fortsatt Alexis Rhodes og Louise Yaxley i koma på sykehuset. Yaxley har en liten blodpropp i hjernen, og er bevisstløs. Rhodes pådro seg alvorlige skader i brystet og i ryggmargen. Hun må gjennom ytterligere operasjoner. Legene vil ikke vekke Rhodes fra komaet før de føler seg sikre på at det kan skje uten risiko.

Katie Brown, Lorian Graham og Kate Nichols ble også skadet I ulykken.

- Det er mest kritisk for Louise og Alexis, men de er i god form, og har vi har grunn til å være optimistiske til at de blir bedre, heter det i en pressemelding fra australske sportsmyndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.