Tolv Tour de France-lag til Nord-Norge

PROFILTUNGT I NORD: Arctic Race of Norway sykles i midten av august. Her fra Stokmarknes i 2013-utgaven.

PROFILTUNGT I NORD: Arctic Race of Norway sykles i midten av august. Her fra Stokmarknes i 2013-utgaven. Foto: Daniel Sannum Lauten (Afp / NTB scanpix)

Norske stjerner fronter tidenes startfelt i Arctic Race.

22.07.15 12:22

Tour de France er inne i sin siste uke, men sykkelfrelste trenger ikke å vnete lenge før de får se mange av de samme heltene igjen.

I Troms og Nordland kan publikum glede seg til å ta imot både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff til Arctic Race of Norway 13.-16. august. Rittet åpner i Harstad og avsluttes i Narvik.

Boasson Hagen stiller opp for første gang i det populære etappertittet nord for polarsirkelen.

I tillegg kommer hele tolv av lagene som akkurat nå sykler i verdens største sykkelritt i Frankrike. Sju av disse tilhører verdenstouren, det øverste nivået for sykkelproffene.

Imponert TdF-sjef

Både Arctic Race of Norway og Tour de France arrangeres av franske Amaury Sports Organisation (ASO). Siden oppstarten i 2013 har statusen til lillebroren i Nord-Norge vokst betydelig i internasjonal proffsykling.

- Da jeg kom til Nordkapp i fjor oppdaget jeg at det er folk er helt sykkelgale i en del av verden som ikke har så mange innbyggere, sier ASO-representant Christian Prudhomme, ifølge Cyclingnews.

Prudhomme er også øverste sjef for Tour de France.

Edvald Boasson Hagen får med seg blant andre Daniel Teklehaimanot, eritreeren som hadde klatretrøya de første dagene av Tour de France.

Hard spurtkamp

Også spurtprofilene Gerald Ciolek og Theo Bos blir med på Boasson Hagens lag, MTN-Qhubeka.

Katjusja og Alexander Kristoff, som vant to av fire etapper i Arctic Race i fjor, kan med andre ord vente seg sterke utfordrere i avslutningene på de flate etappene.

Også andre spurtprofiler som Davide Cimolai (Lampre), Sam Bennett (Bora-Argon 18) og Jauhen Hutarovitsj (Bretagne-Séche) stiller på start.

- Dette blir det sterkeste startfeltet vi har sett noen gang i et profesjonelt sykkelritt i Norge, sier Arctic Race-direktør Knut-Eirik Dybdal.

Dette er profflagene i Arctic Race 2015: Astana, BMC, IAM Cycling (med Sondre Holst Enger), Lampre-Merida, Giant-Alpecin, Katjusja (med Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff), Tinkoff-Saxo, Bora-Argon 18, Bretagne-Séché Environnement, Cofidis, Europcar, Cult Energy, MTN-Qhubeka (med Edvald Boasson Hagen), Novo Nordisk, Topsport Vlaanderen-Baloise, United Healthcare. Norske lag: Coop-Øster Hus, FixIT.no, Joker, Sparebanken Sør, Ringeriks-Kraft, Frøy-Bianchi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.