*Nettavisen* Sport.

Tour de France-arrangøren tvinges til å gjøre endringer

GJØR ENDRINGER: Tour de France-arrangøren velger å fjerne to brosteinsseksjoner fra onsdagens etappe på grunn av værforholdene. Foto: Christophe Ena (Ap)

- Sikkerhet er av de viktigste tingene.

10.07.14 06:06

Onsdag skal Tour de France-feltet dundre igjennom flere tøffe brosteinspartier på vei inn til målbyen Arenberg.

I utgangspunktet skulle hovedfeltet over ni seksjoner med brostein, men kraftig regn tvinger arrangøren til å gjøre endringer på den femte etappen.

- Rittjurien har bedt meg om å informere lagene om at brosteinssektor fem og syv vil bli fjernet fra løypen på grunn av værforholdene. Sikkerhet er en av de viktigste tingene for oss, derfor er dette en god avgjørelse sier direktør for sykkelorganisasjonen AIGCP ifølge Cyclingnews.com.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GLATT: Såpeglatte brosteinspartier har tvunget arrangøren til å gjøre endringer på den femte etappen. Bildet er tatt fra en av brosteinsseksjonene rytterne skal igjennom onsdag. Foto: Michel Spingler (Ap)


Sektor fem var et brosteinsparti på 1400 meter, mens sektor syv var på 1000 meter. Det er dårlig nytt for Alexander Kristoff, som er en god brosteinsrytter, og blant de største favorittene til å vinne den femte etappen.

De øvrige syv brosteinsseksjonene skal kjøres som normalt, med mindre rittjurien gjør endringer rett før start på onsdagens etappe.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag