RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Tour-vinner dopmistenkes

Sist oppdatert:
Funn av sprøyter og poser til intravenøs tilførsel fra årets Tour de France har ført til etterforskning av Alberto Contador.

Oslo (ANB): Ifølge den franske avisen Le Monde, er franske påtalemyndigheter i gang med en etterforskning som gjelder doping i årets Tour de France. Etterforskningen kommer på grunn av funn av mistenkelig medisinutstyr som inkluderer sprøyter og poser til intravenøs bruk, som ble kastet underveis i årets Tour i juli.

Le Monde melder videre at etterforskningen inkluderer vinnerlaget Astana, som gikk til topps både i lagkonkurransen og sammenlagt ved Alberto Contador.

Ifølge franske L’Equipe skal noen av sprøytene som er funnet være brukt av Tour-vinneren selv.

– Sprøytene ble sendt til et laboratorium i Paris og analysert for å avgjøre innholdet i dem, skriver avisen.

Den nye etterforskningen retter igjen et negativt søkelys mot Tour de France og sykkelsporten. Det er utrolig dårlig timing for verdens største sykkelbegivenhet. Etterforskningen kommer bare dagen etter at Tour de France-sjefen Christian Prudhomme uttalte at årets manglende dopingavsløringer er stort steg i riktig retning for sykkelsporten – og i tillegg dagen før Tour de France 2010 skal presenteres. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere