RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tråkker til på landeveien

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) bytter ut ski med sykkel.

Skisesongen ble på ingen måte som planlagt for Astrid Uhrenholdt Jacobsen, noe skader og sykdom må ta mye av skylden for. Nå har hun lagt nedturene bak seg, og retter oppmerksomheten mot OL i Vancouver neste år.

En del av veien dit har hun tenkt å legge bak seg på to hjul. I fjor skaffet Uhrenholdt Jacobsen seg sin første racersykkel – som en dyd av nødvendighet, fordi akillesene tvang henne til å trene alternativt.

Sykler Enebakk Rundt
Nå har hun bestemt seg for fortsatt å bruke sykkelen aktivt i treningsarbeidet. Og hva er da mer naturlig for en idrettsutøver enn også å sykle ritt?

Fredag debuterer langrennsverdensmesteren fra 2007 derfor i landeveisritt, når Enebakk Rundt går av stabelen.

- Jeg skulle sykle Lillehammer-Oslo i fjor, men da måtte jeg plutselig under kniven istedenfor. Jeg skal prøve meg der i år. Men først blir det Enebakk Rundt 1. mai, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

- Henge med laget
Hvor god hun er til å sykle, vet hun lite om. For hun har aldri målt krefter med elitesyklister på trening heller.

- Forventningene i starten er vel ikke de helt store. Jeg får bruke et par måneder før jeg kan håpe på noe sprut. Men jeg skal prøve å holde følge med laget, sier Heming-jenta, som sykler for Milsluker’n.

- De er i god form, så det blir tøft nok å henge med, erkjenner 22-åringen, som etter hvert har lyst til å prøve seg i temporitt.

Kjenner ingen smerter
I fjor tilbrakte hun rundt 150 timer på sykkelsetet. Hvor mange timer – og mil – det blir i år, er hun usikker på. Syklingen kommer uansett til å utgjøre en mindre andel, fordi hun kommer til å trene vesentlig mer løping og rulleski en i fjor sommer.

Overgangen fra skigåing gjøres gradvis, for å unngå nye betennelser i akillesene.

- Jeg har et veldig håndfast opplegg som jeg følger til punkt og prikke. Det har en jevn progresjon, slik at jeg i juni kan løpe normalt, både langt og hardt, forteller Uhrenholdt Jacobsen, som nå for lov å løpe fire 30-minuttersturer i uka.

- Jeg kjenner ingen smerter i akillesene. Men jeg kjenner ikke etter heller, sier hun til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere