*Nettavisen* Sport.

Tror ikke Armstrong favoriseres

Foto: Victor Lerena (EPA/Scanpix)

Sykkellegenden Miguel Indurain tror ikke Astana-ledelsen vil peke ut Lance Armstrong som kaptein i årets Tour de France.

Lørdag starter sommerens store sykkelhøydepunkt og spekulasjonene er mange rundt hvordan Astana-sjef Johan Bruyneel vil disponere sitt stjernespekkede mannskap. At én mann vil stjele mange av overskriftene, er uansett ganske sikkert: Lance Armstrong.

Kasakhstansk-eide Astana stiller på start med ikke mindre enn fire pallkandidater. I tillegg til Armstrong må både Andreas Klöden, Levi Leipheimer og Alberto Contador regnes som hete kort i sammendraget. Sistnevnte vant Tour de France i 2007.

Spørsmålet er om Astana har pekt ut en kaptein. Miguel Indurain tror svaret er nei.

– Jeg tror ikke de vil favorisere verken Alberto Contador eller Armstrong. Armstrong kan nok ha forstyrret roen rundt Alberto i noen grad, men ikke nok til at Johan Buyneels plan for rittet må endres, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Stor stjernefordel
Indurain er i likhet med Lance Armstrong en av Tour de France-historiens største profiler. Spanjolen vant det prestisjetunge rittet fem ganger i karrieren. Han tror ikke det vil oppstå noen storkonflikt internt i Astana-laget på veien mot målgangen i Paris.

– Laget har definitivt mange fronter å angripe fra i sammendraget, enten det er ved Klöden eller Leipheimer. Bruyneel vet uansett hvordan han skal håndtere disse situasjonene, sier Indurain.

Spanjolen tror det stjernetunge mannskapet utelukkende vil være positivt for Astana-laget.

– Alle syklistene er menn til å stole på, og det bidrar gjerne til å løse mange ulike situasjoner. De vil hjelpe dersom det trengs og gir alt i front av feltet, sier han.

Indurain applauderer også at Bruyneel holder en eventuell strategi for seg selv.

– I Touren må du jobbe med klare ideer og endre taktikken når det oppstår problemene. Det er viktig å snakke om disse tingene, men ikke offentlig, sier han.

Ingen favoritt
Hvem som vinner årets Tour de France, synes den femdobbelte mesteren det er verre å mene noe om. Han ser ingen krystallklare favoritter.

– Denne Touren er spesielt vanskelig fordi selv de tidlige etappene er tøffe. Deretter kommer Pyreneene¿ og i tillegg kan det koste dyrt dersom man ikke er sterk på slutten, sier han.

Lance Armstrong nøler på sin side ikke med å utrope seg selv til en mulig vinner.

– Jeg er 37 år gammel og kan selvsagt ikke være helt sikker på at jeg kan vinne Touren, men ingen skal undervurdere meg. Alle bør være forsiktig med det, sier mannen som har vunnet rittet sju ganger tidligere.

Dersom han blir utpekt som hjelperytter, tar han også den jobben på strak arm.

– Det er ingen tvil om at jeg kommer til å gi Contador all den støtte og hjelp han trenger, dersom det er mer sannsynlig at han kommer til å vinne Touren enn meg selv, sier amerikaneren.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.