RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: REUTERS/SCANPIX)

Uønsket i Tour de France

Sist oppdatert:
Sjefen for Tour de France ønsker ikke å se noen av syklistene navngitt i Operasjon Puerto i årets ritt.

I et intervju med den franske sportsavisen L'Equipe forteller Christian Prudhomme at samtlige ryttere som ble navngitt i den store dopingsaken i fjor, er uønsket i årets Tour de France.

Det gjelder blant andre Ivan Basso.

- Jeg har bedt lagene om å ikke ta med de navngitte syklistene, sier Prudhomme.

- Dette blir nok ingen felles beslutning. Men jeg skal snakke med alle lagene under uka i Ardennes. Alle som er med på denne kursen må gjøre alt for å stoppe dopingen. Det må være solidaritet, mener Tour de France-direktøren.

Ullrichs blod identifisert
For noen uker siden ble det klart at Jan Ullrich sitt blod definitivt var blant de posene som ble beslaglagt. Det forandrer saken, mener Prudhomme.

- De navngitte rytterne er nå enda mer mistenkte. Vi kan simpelthen ikke bare se på dette uten å gjøre noe.

En av de navngitte rytterne er Ivan Basso. Han har senere skrevet under for Discovery Channel.

- Jeg har gjort det klart for Johann Bruyneel (Discoverys sportssjef, red. anm.) hva jeg mener om saken, og hvordan jeg ønsker å sikre sportens framtid, sier Christian Prudhomme.

Saken ble henlagt
Den spanske dommeren som ledet etterforskningen av Operasjon Puerto, Antonio Serrano, konkluderte med at ingen brudd på spansk lov forekom. Serrano understreker at flere syklister definitivt hadde dopet seg, men at det ikke var tilstrekkelig bevis for at folks liv var satt i fare - og at ingen spanske lover derfor ble brutt.

Doping var ikke ulovlig i Spania før februar i år. Tidligere var det bare straffbart dersom folks liv ble satt i fare som følge av doping.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere