Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Uønsket lag på plass

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Alexandre Vinokourov og resten av Astana-Wurth-laget er på plass i Strasbourg, selv om ingen ønsker å ha dem der.

Tour de France starter med prologen i Strasbourg lørdag. Arrangørene har bedt Astana-Würth om å trekke seg fra rittet, men det tidligere Liberty Seguros-laget nekter. Onsdag ankom laget Strasbourg.

Astana-Würth er innblandet i dopingskandalen i Spania, noe som førte til at Manolo Saiz nylig trakk seg fra direktørjobben i laget. Idrettens Voldgiftsrett (CAS) skal senest fredag avgjøre om laget får lov til å delta.

Lagets største stjerne, Alexandre Vinokourov, er en av favorittene til sammenlagtseieren i år. Kasakhstaneren sjekket inn på lagets hotell i Strasbourg onsdag. Men ifølge arrangørene blir verken Vinokourov eller resten av Astana-Würth kalt inn til de medisinske undersøkelsene eller presentert for publikum.

I forrige måned ble Saiz og legen Eufemiano Fuentes avhørt av politiet som en del av det spansk media kaller landets største dopingetterforskning noensinne. Politiet gjennomsøkte en rekke adresser og fant store mengder medisinske stoffer som anabole steroider og over 100 frosne blodpakker.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!