*Nettavisen* Sport.

Utestengt stjerne til sykkel-VM

Foto: SCANPIX

Spania tok ut Alejandro Valverde selv om han fortsatt er nektet start.

19.09.07 13:38

Spania tok onsdag ut utestengte Alejandro Valverde i troppen som skal til sykkel-VM i Stuttgart. Dermed tok dopingfarsen nok en vending.

Den spanske rytteren ble først nektet av UCI å delta på grunn av sin mulige rolle i Operasjon Puerto, den store dopingskandalen som har rystet Spania i over et år.

Det fikk spanjolene til å se rødt.

- Det er det rene barbari. Hvis Valverde ikke kan få kjøre VM, er det ganske enkelt et slag i ansiktet på hele laget. Valverde er ikke involvert i Operasjon Puerto, det har både den spanske sportsdomstolen og det spanske sykkelforbundet bekreftet, sa landslagstrener Francisco Antequera like etter.

Sykkelstjernen fortsatte å trene mot VM, og onsdag ble han tatt ut til mesterskapet. Spørsmålet nå er hvordan UCI reagerer hvis Valverde, som de har utestengt, møter opp i Tyskland.

UCI-president Pat McQuaid har skrevet til Spanias sportsminister og klaget på støtten Valverde har fått.

- Vi sitter med en følelse av at man forsøker å gjemme bort bevismateriale. Sammenlignet med andre land er dopingsituasjonen i Spania ikke bra, skal McQuaid ha skrevet.

Spanjolene svarte at de har nulltoleranse for doping, men at de ville svare McQuaid ytterligere privat. Samtidig vil de bekjempe utestengelsen samtidig i vanlige rettssystemer, samt i idrettens voldgiftsrett.

VM starter i Stuttgart 26. september - med eller uten Valverde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.