Gå til sidens hovedinnhold

Utnyttet gedigen massevelt

André Greipel til topps på den fjerde etappen av Spania rundt.

Mandag hang han ikke helt med i svingene, men på tirsdagens fjerde etappe av Spania rundt skulle det lykkes for Team Columbias André Greipel. I den belgiske byen Lierse syklet tyskeren først over målstreken.

Men det ble nok likevel ikke den triumfen som Greipel hadde håpet.

På en dag med mye regn var det nemlig en massevelt rundt tre kilometer før mål som langt på vei avgjorde etappen. Velten dro med seg sammenlagtleder Fabio Cancellara, og omtrent halve hovedfeltet. Tyskeren var en av rundt fem ryttere som unngikk krasjen, og posisjonerte seg slik at de kunne være med å kjempe om seieren.

Sterk i spurten
Mot slutten av etappen viste Greipel at han er en av de sterkeste spurterne under årets Spania rundt, og parkerte Quick Step-rytteren Wouter Weylands og lagkameratene Bert Grabsch og Marcel Sieburg på de siste meterne før mål.

- Målet mitt før rittet var å vinne en etappe, og i dag klarte jeg det. Jeg fikk god hjelp fra laget mitt i dag, og det gjorde jobben enklere, sier Greipel til lavuelta.com.

- Men, nå ønsker jeg å fokusere på de rytterne i hovedfeltet som var involvert i massevelten. Jeg håper virkelig at det gikk bra med alle, og at de fortsetter løpet.

Til tross for at han gikk i bakken, fikk velten ingen betydning for sammenlagtleder Fabian Cancellara. Alle rytterne som satt i feltet da krasjen skjedde ble nemlig notert med samme tid. Dette betyr at sveitseren fortsatt sykler i den gullfargede ledertrøyen.

Uheldige Team Milram
Team Milram var ett av lagene som ble verst rammet av massevelten tre kilometer før mål. Kaptein Linus Gerdemann og Thomas Rohregger kom i mål som henholdsvis nummer ni og ti på den dramatiske etappen, mens lagets beste spurter, Gerald Ciolek, ble stoppet opp av syklistene som hadde gått i bakken. Heller ikke Dominik Roels, som hadde levert en svært god etappe før velten, slapp unna da det gikk galt mot slutten.

- Dager som dette er dessverre en del av sykkelsporten. Vi hadde egentlig store ambisjoner i dag, fordi løypeprofilen passet meget godt til Gerald Ciolek, men løpet hans ble ødelagt av en velt rundt 25 kilometer fra mål, og senere ble han bremset av massevelten, sier Milrams sportsdirektør Ralf Grabsch ifølge feltet.dk om etappen.

En annen som hadde en dårlig dag på den fjerde etappen var Silence-Lotto-rytteren Charly Wegelius. Briten ble nemlig den første som måtte bryte årets Spania rundt. Senere på etappen måtte også Astanas Chris Homer takke for seg for denne gang.

PS. Gabriel Rasch ble nummer 103, mens Kurt Asle Arvesen ble nummer 171.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg