Den spanske veteranen Alejandro Valverde (36) tok karrierens fjerde seier i sykkelrittet Liege-Bastogne-Liege søndag.

Movistar-stjernen kjempet seg forbi irske Daniel Martin på de siste 300 meterne og krysset målstreken først.

Les mer: Sykkelprofil omkom etter kollisjon

Seieren kom dagen etter det tragiske dødsfallet til Valverdes mangeårige venn og konkurrent, Michele Scarponi (37). Etter seieren i Liège hedret Valverde italieneren på sin måte.

- Denne seieren er for Michele Scarponi. Han var en god venn av meg, sa Valverde mens han kjempet mot tårene etter målpasseringen.

- Det gjør vondt å tenke på at han er borte. Jeg kommer til å savne ham. Jeg kommer til å gi prispengen fra denne seieren til familien hans. Denne seieren er også dedisert til ham, fortsatte Valverde.

36-åringens seier kom bare fire dager etter at han triumferte i en annen av de såkalte Ardenner-klassikerne, La Flèche Wallone.

Valverde og Daniel Martin var på forhånd lansert som to av de klart største favorittene foran søndagens kraftprøve i Belgia. Ekspertenes spådommer holdt dermed stikk.

Martin rykket i den siste bakken mot målgangen i Ans utenfor Liège, men fikk selskap av Valverde og måtte til slutt se seg slått.

Valverde vant Liège-Bastogne-Liège for første gang i 2006. Ingen har vunnet løpet like mange ganger som veteranen. I en alder av snart 37 år synes han sterkere enn noen gang.

(©NTB)