*Nettavisen* Sport.

Valverde ser fram til fjelletappene

KLAR: Movistars Alejandro Valverde ser frem til å begynne på fjellene. Først venter søndagens lagtempoetappe. Foto: Eric Feferberg (Afp)

- Vi skal kjøre det remmer og tøy kan holde.

Nå starter Tour de France for alvor. Det mener Movistars Alejandro Valverde. Han ser bare fram til at løpet skal komme seg opp i fjellene.

- Vi, både jeg selv og laget, har vært gjennom noen vanskeligheter fram til nå. Det har vært noen tøffe slag, men også lettere partier. Likevel er det nå vi går inn i terreng som passer oss bedre, sier Valverde. Han er hjelperytter for Nairo Quintana, en av favorittene til å stikke av med sammenlagtseieren til slutt.

Før fjelletappene starter skal lagene gjennom en 28 kilometer lang lagtempo søndag. Deretter er det en hviledag før fjellene venter på tirsdagens etappe fra Tarbes til La-Pierre-Saint-Martin. Da skal rytterne opp vel 1200 høydemeter på de siste 22,5 kilometerne.

Etter at de første flate etappene er over, er det briten Chris Froome som har den gule trøya. Den håper han å ha også etter lagtempoen søndag.

- Vi skal kjøre det remmer og tøy kan holde på lagtempoen, for der kan utslagene bli store. Løypa er ikke så lang, men den er teknisk og bakkete. Det er en fordel for de lagene som er godt organisert, sier Froome.

Tittelforsvareren sviktet

Briten som vant Touren for to år siden, men som måtte bryte etter velt og bruddskader i fjor, har en knapp ledelse på 11 sekunder til Peter Sagan i sammendraget. Tejay van Garderen på tredjeplass er 13 sekunder bak.

Alberto Contador må ta inn 36 sekunder på Froome for å komme à jour, mens fjorårsvinneren Vincent Nibali ligger på 13.-plass, 1.48 minutt bak briten.

Den italienske Astana-rytteren måtte slippe i avslutningen lørdag i Mûr-de-Bretagne.

- Jeg hadde ikke bein til å henge med teten opp bakken. Det var en dårlig dag for meg, slo Nibali fast etter målgang.

For at Nibali skal kunne forsvare fjorårsseieren må det nesten skje et lite under, for han har tapt mye i løpet av den første uken.

Fornøyd

- Jeg er svært fornøyd med å ha kommet gjennom denne første uken uten å ha vært innblandet i velt eller uhell av noe slag. På lagtempoen skal vi gi full gass, sier Alberto Contador, som ikke har vist den styrken mange hadde ventet fra ham.

Spanjolen er vel havminuttet bak Froome.

De norske rytterne har ikke innfridd i Touren så langt. Det var ventet at Alexander Kristoff skulle kunne sikre seg en etappeseier eller to på de flate etappene, men det har ikke klaffet for Katjusja-rytteren. Heller ikke Edvald Boasson Hagen har hatt klaff eller vært sterk nok til å henge med helt framme.

Nå blir det noen dager uten norske seierssjanser. De neste dagene er det klatrekongene og de beste sammenlagtrytterne som overtar initiativet og oppmerksomheten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.