RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valverde viste gyllen styrke

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Aleksandre Vinokourov prøvde seg på en offensiv i de spanske fjellene, men Alejandro Valverde innehar fortsatt den gylne ledertrøyen i Spania Rundt.

Det ble en meget spennende avslutning på tirsdagens 16.etappe i Spania Rundt.

«Vino» prøvde - i et forsøk på å gjenerobre ledertrøyen - å stikke ifra Valverde de siste kilometerene før mål, men spanjolen viste styrke og lot ikke Astana-rytteren få et eneste sekund i sammendraget.

Valverde styrket

I stedet styrket Valverde ledelsen med 17 sekunder. Caisse d'Epargne-rytteren leder nå med 01.42 på Vinokourov og Carlos Sastre.

Vant gjorde Igor Anton fra Euskatel, mens sammenlagtkanonene Valverde og Vinokourov kjempet durabelig om de øvrige pallplassene. Spanjolen tråkket seg til slutt inn til andreplass, mens kasakstaneren ble nummer tre.

Arvesen imponerte

Beste norske ble Kurt Asle Arvesen på en 18.plass, etter en meget heltemodig etappe. CSC-rytteren lå nemlig lenge i en nimannsgruppe som oppnådde en seks minutters ledelse på hovedfeltet.

Tetgruppen fikk det imidlertid litt for tungt når den siste stigningen opp til Calar Alto begynte, og ble tatt igjen av det jagende hovedfeltet.

Thor Hushovd og Mads Kaggestad tok det rolig i dagens etappe og havnet på henholdsvis 111. og 87.plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere