*Nettavisen* Sport.

Van Garderen sikter mot ledertrøya

GÅR FOR GULT: Tejay van Garderen håper å kunne ta over ledelsen sammenlagt i Tour de France søndag. Foto: Stefano Rellandini (Reuters)

- Vi er ikke redd for noen.

Tejay van Garderen har hatt et strålende Tour de France og ligger på 3.-plass sammenlagt 13 sekunder bak Chris Froome. Etter søndagens lagtempo håper 26-åringen å toppe resultatlista.

Amerikanerens lag, BMC, er favoritt på foran søndagens lagtempo over 28 kilometer. Etter to år med stang ut i Touren etter gjennombruddet i 2012, kan han ta over ledelsen i rittet.

- Vi er ikke redd for noen. Vi er verdensmester i lagtempo, vi har rytterne som skal til for å vinne, men også andre lag vil kjempe. Movistar, for eksempel. Jeg vet det er en god løype for dem, sier van Garderen.

BMC-rytteren slo for alvor gjennom da han imponerte med 5.-plass bak Bradley Wiggins, Froome, Vincenzo Nibali og Jurgen Van den Broeck i 2012. I 2013 fulgte han opp med å være i dårlig form. Da ble han ikke bedre enn nummer 45 sammenlagt.

Forrige sesong kom van Garderen på 5.-plass igjen, men da var han ikke helt fornøyd. I fjor hadde han en glimrende mulighet da Alberto Contador og Froome måtte bryte, men uflaks og dårlige forberedelser under rittet gjorde at amerikaneren egentlig aldri var nær sammenlagtseieren. I år er han i posisjon til å kjempe i toppen.

- Det er en perfekt start på touren. Det var starten vi drømte om, men det er langt fra over. Men vi har hatt en god første uke, sa van Garderen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag