*Nettavisen* Sport.

Vant i Kittels fravær

Tirsdag ble det lettere å vinne spurtetapper i Giro d'Italia da en syk Marcel Kittel måtte trekke seg. Nacer Bouhanni ble den første som trakk fordel av det. Foto: Fabio Ferrari (Ap)

Tirsdag ble det lettere å vinne spurtetapper i Giro d'Italia da en syk Marcel Kittel måtte trekke seg. Nacer Bouhanni ble den første som trakk fordel av det.

FDJ-rytteren vant massespurten på den 112 kilometer lange etappen fra Giovinazzo til Bari. Det var den franske 23-åringens første etappeseier i et Grand Tour-ritt.

Det skjedde ikke uten dramatikk. Mot slutten punkterte han, og han måtte ha hjelp fra lagkameratene for å komme seg opp til tetgruppen igjen.

– Jeg punkterte på forhjulet og hadde problemer med bakhjulet, men lagkameratene gjorde en fantastisk jobb med å få meg tilbake til fronten av feltet, sa Bouhanni.

– På siste runde mistet jeg veigrepet to-tre ganger, men jeg greide å holde meg på sykkelen, og jeg ga alt.

Nøytralisert

Han seiret foran Giacomo Nizzolo og Tom Veelers. Edvald Boasson Hagen og hans Sky-lag markerte seg ikke blant de fremste tirsdag. Nordmannen ble nummer 44 på etappen.

På grunn av dårlig vær og svært glatte veier ble det besluttet å «nøytralisere» avslutningen av rittet. Sammenlagttidene ble tatt før den siste runden, og det ble ikke delt ut bonussekunder.

Det var tre velt på rittets siste to kilometer da etappen ble avsluttet med flere runder inne i Bari.

Matthews i rosa

Avgjørelsen om å nøytralisere rittet betydde at australske Michael Matthews forsvarte den rosa ledertrøya uten dramatikk. Det ble ingen endringer i sammendraget, og Orica-rytteren leder åtte sekunder foran Alessandro Petacchi og ti foran Daniel Oss.

Tyske Kittel vant både 2. og 3. etappe i spurtdueller og var favoritt også tirsdag. Han måtte trekke seg etter at han våknet febersyk.

– Dessverre starter ikke Marcel Kittel fjerde etappe i Giro d'Italia på grunn av feber, tvitret Shimano-laget tirsdag ettermiddag. (©NTB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag