*Nettavisen* Sport.

Var vitne til stygg ulykke på Birken

I sin åttende start på Birken ble Jonny Nystuen virkelig redd for første gang. Se video der han beskriver de stygge ulykkene han var vitne til.

30.08.14 14:58
HTML EMBED

Jonny Nystuen fra Tynset stilte i år til start til sin åttende utgave av Birkebeinerrittet, og var fornøyd med sin egen tid.

Han syklet inn til 03:25:48, men det han satt igjen med var bilder av flere stygge ulykker fra ute i løypa, skriver Østlendingen.

– På Sjøsetervegen var det to gutter som kjørte i hverandre i en skikkelig smell. Vi var flere som stoppet for å hjelpe dem, men til slutt kom ambulansen for å hjelpe dem, forteller Jonny Nystuen til Østlendingen.

Se video øvert i saken for å høre hele historien.

Nystuen forteller om flere ulykker, og at det var mye «tull» ute i løypa.

– Det var mye gubber som skulle fram i stor fart på både innersiden og yttersiden. Jeg så tre stygge ulykker i dag, sier Nystuen, som forteller at dette setter Birkebeinerrittet mer i perspektiv for ham.

– Det er første gangen jeg virkelig har sett stygge ulykker, og det skremmer meg litt.

– Men du stiller til start neste år også?

– Jeg må vel si ja, svarer Savalen SK-rytteren og ler.

Presseansvarlig for Birkebeinerrittet, Ingunn Rønningen Kleven, hadde ikke fått noen rapporter om noen ulykker da Østlendingen snakket med henne litt over kl. 12.00.

– Nå er det en liten stund siden jeg har snakket med sanitetslederen. Vi får jevnlige rapporter, men det kan ha skjedd ting uten at vi har fått høre om det, sier Rønningen Kleven.

Det at det er oppholdsvær har også ulemper.

– Det går litt fortere når det er så fint føre som nå, håper folk kjører med hodet og passer seg for å unngå de store skadene, sier den presseansvarlige.

Les flere saker fra Østlendingen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.