*Nettavisen* Sport.

Vekket av dopingjegerne – igjen

Foto: Joel Saget (AFP/Scanpix)

Astana-rytterne trenger ingen vekkerklokke.

Etter at det før var tilnærmet fritt fram for å proppe i seg hva som helst før man satte seg på sykkelsetet, har dopingjegerne nå blitt mer målrettede.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Der det tidligere var vinnerne og et fåtalls tilfeldig valgte ryttere som ble plukket ut, kan man nå jakte mer spesifikt. Kartleggingen av blodprofilene til rytterne har også gjort at de som har mistenkelige verdier blir testet oftere. At Astana nå har førsteplassen i sammendraget gjør dem ikke mindre ettertraktet av jegerne.

Mandag morgen, på hviledagen i Tour de France, fikk Astana-laget igjen overraskende besøk.

- God Morgen. Våknet opp til antidopingkontroll. Alberto, Andreas og meg, twitrer Lance Armstrong.

Lance Armstrong og hans lag Astana har vært yndlingsobjektene til dopingjegerne så langt. Gang på gang har de blitt vekket for å donere bort sine edle dråper.

- Stor overaskelse, hadde dopingkontroll ved målgang. Bare fortsett å lete. Det er ingenting å finne, bortsett fra hardt arbeid og oppfordrelse. Aldri vært, vil aldri være, skrev Armstrong på twitter bare for 2 dager siden.

Dagen før ble han også vekket av dopingjegerne. Ifølge Armstrongs twitterprofil er han er blitt testet 6 ganger på 10 dager, mange av dem tidlig på morgenen.

- Det virker litt overdrevent, men jeg klager ikke, sier Lance om de hyppige kontrollene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.