RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste må skifte klubb

Alessandro Petacchi
Alessandro Petacchi Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Verdens beste spurter, Alessandro Petacchi, tvinges nå til å skifte sykkellag.

Årsaken: Fassa Bortolo-laget legges ned etter sesongen. Fassa Bortolo skulle trekke seg som sponsor etter årets sesong, men det var meningen at italienske Cafitta, som har sponset Lampre, skulle overta. Etter at Dario Frigos kone ble tatt med EPO i bilen, og begge ble arrestert, har Cafitta imidlertid ombestemt seg.

På et krisemøte torsdag ble dermed alle Fassa Bortolos syklister fristilt fra kontraktene sine.

Det betyr at en av verdens største talenter, Damiano Cunego, som skulle fulgt Cafitta til "nye" Fassa Bortolo, ikke har en ny klubb for neste sesong.

Alessandro Petacchi, verdens beste spurter, må også skifte lag. Det melder TV 2 Sporten. Petacchi deltar ikke årets Tour de France. Han satset i stedet alt på Italia Rundt hvor han vant fire etappeseirer. I fjor måtte han trekke seg fra Tour de France tidlig på grunn av en skulderskade.

I 2004 vant han ni etapper i Italia Rundt, og fire i Italia Rundt. I 2003 vant han seks etapper i Italia, fire i Tour de France og fem i Spania Rundt.

- Akkurat nå ser det ut som laget legges ned. Det har nok kanskje litt å gjøre med Dario Frigo, sier Fassa Bortolos sportsdirektør, Mario Chiesa, til TV 2 Sporten.

Alt tyder nå på at Petacchi skriver under for Domino Vacanse-laget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere