RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Vil flytte Spania rundt

Sist oppdatert:
Syklistene mangler overskudd og motivasjon etter Tour de France, mener sportssjef.

Lørdag starter Spania rundt, Vuelta a España, for 64. gang i historien. Siden 1995 har rittet blitt arrangert i september. Det kan det bli en slutt på.

Nå snakker man i Spania om å flytte rittet til april.

I onsdagens utgave av sportsavisen AS snakker Vuelta-direktør Javier Guillén ut om dette.

- Det er en vilje og et ønske om å gjøre dette, men det er nok av utfordringer. Vi jobber med kalenderen for 2011. Før vi tar en beslutning er vi nødt til å vite hvilke andre kvalitetsritt som kommer til å være på vårkalenderen og hvilke kriterier disse har for lagutvelgelsen. Vi jobber med denne muligheten, men jeg er pessimistisk fordi UCI (det internasjonale sykkelforbundet) foretrekker at Vueltaen er i september, for å forlenge sesongen, sier Guillén.

Blant de spanske lagene er det stor støtte for å flytte rittet.

- Jeg støtter dette forslaget fordi sesongen er ekstremt lang, og når rytterne fullfører et ritt som Tour de France er det veldig vanskelig å motivere dem igjen. Ved å sykle i april vil Vuelta a España bli et mer attraktivt ritt med økt konkurranse, sier sportsdirektør Igor González de Galdeano i Euskaltel-Euskadi ifølge den spanske avisen El Correo.

Les også: Disse sykler Spania rundt

Euskaltel-Euskadi stiller med en av sammenlagtfavorittene i årets ritt, nemlig Samuel Sanchez. Han sykler med startnummer én og er ventet å være en av Alejandro Valverdes fremste utfordrere. Det knytter seg også stor spenning til hva Alexander Vinokourov, tilbake etter en ferdigsonet dopingdom, kan utrette for Astana. Kasakhstaneren vant Spania rundt i 2006.

I fjor var det en annen Astana-rytter, Alberto Contador, som gikk helt til topps. Contador vant Tour de France tidligere i sommer og deltar ikke i Vuelta a España denne gang.

Euskaltel sykler uten Iñigo Landaluze og Mikel Astarloza, som har testet positivt for henholdsvis CERA og EPO og er suspenderte i påvente av at B-prøvene skal bli klare.

To norske ryttere deltar i Spania rundt i år: Kurt Asle Arvesen for Team Saxo Bank og Gabriel Rasch for Cervelo Test Team.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere