RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha fire norske i Tour de France

Foto: CORNELIUS POPPE (SCANPIX)
Sykkelpresident Eirik Aarethun er godt fornøyd med et VM som endte med tre topp 15-plasseringer for Norge. Men ambisjonene for fremtiden er større.

SALZBURG (Nettavisen): - Jeg er godt fornøyd med Norges innsats i mesterskapet, for vi har tradisjonelt ikke hatt den helt store suksessen i VM de siste årene, sier Aarethun til Nettavisen.

Potensial
- En 13. poeng er kanskje ikke helt der oppe og ikke noe som ville gitt poeng i et OL, men det er like fullt en god plassering, sier Aarethun til Nettavisen.

- Dessuten hadde vi en veldig god lørdag. Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug viste at de har veldig stort potensial, mener presidenten.

- Skal være i toppen
Også landslagssjef Svein-Gaute Hølestøl er brukbart fornøyd med VM-resultatene, selv om prikken over i’en manglet.

- Det er litt skuffende å være så nærme på proffenes fellesstart uten å nå helt opp, men vi må si oss fornøyd med Kurt-Asles 13. plass. Og så var det selvsagt veldig bra innsats av Edvald Boasson Hagen her nede. Men vi har jo ambisjoner om å være med helt oppe i toppen, understreker landslagssjefen.

Mange talenter

Og i toppen skal norsk sykkelsport være i årene som kommer. I hvert fall dersom forbundet når de svært ambisiøse målsettingene som er nedfelt i sportsplanen.

- Det fine å tenke på etter dagene her i Salzburg er at vi har mange andre som ikke kom med på grunn av de strenge kvotereglene. Det blir veldig spennende å følge utviklingen til disse unge talentene de neste to årene, sier Aarethun.

For selv om Norges kvote på proffenes fellestart er tredoblet fra i fjor, er det ikke tvil om at sykkelpresidenten aller helst hadde sett at Norge i likhet med stormaktene i sporten hadde ni utøvere på startstreken. Det er fortsatt et langt stykke dit, men Aarethun håper på en enda større norsk tropp ved neste års VM i Stuttgart.

Vil ha fem-seks i VM
- Vi håper å få med fem-seks ryttere neste år. Vi må være smarte og stille opp i de rette rittene, samtidig som kandidatene til VM-plassene må ha de rette kvalitetene.

Det store målet i Cykleforbundets langsiktige sportsplan ligger imidlertid noen år frem i tid.

- Sportsplanen sier at vi skal ha fire nordmenn på startstreken i Tour de France i 2009. Det er et mål vi mener kan være realistisk, tror presidenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere