*Nettavisen* Sport.

Vil snyte Hushovd for Boasson Hagen

FLERE ALTERNATIV: Sykkelproff Edvald Boasson Hagen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Den norske syklisten er populær.

Edvald Boasson Hagen er sterkt ønsket av Thor Hushovd om han får i stand et norsk profflag, men Qhubeka vil tilby ny kontrakt allerede i år. Hovedpersonen tror ikke han vil undertegne en ny avtale før i 2016.

Etter tre svake år på sykkelsetet, hadde 28-åringen hadde en god 2015-sesong i førsteåret i Qhubeka.

Nordmannen har kontrakt med det afrikanske laget ut 2016. Med et norsk profflag i horisonten, ønsker klubben å gi rudsbygdingen en ny avtale allerede i 2015, bekrefter sportsdirektør Douglas Ryder overfor TV 2. Boasson Hagen forholder seg rolig til situasjonen.

– Det er fint at de har lyst å ha meg med videre. Jeg vil sette meg ned og vurdere det, men ser for meg å kjøre et par løp neste år før jeg svarer, sier Boasson Hagen til NTB.

Bedre kontrakt?

Hushovd har store planer om å få på beina et norsk profflag til 2016-sesongen, og 37-åringen har ytret et tydelig ønske om å bygge det rundt nordmannen. Dermed sitter Boasson Hagen på gode forhandlingskort.

– Først må han få i gang et lag og komme med et tilbud, men det er en fordel at flere ønsker meg, sier Boasson Hagen.

I november skal nordmannen på treningsleir i Sør-Afrika. Allerede da blir det trolig lagt fram et nytt kontraktsforslag fra Qhubeka.

– Det er naturlig at de gjør det, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har kontrakt neste år og stresser ikke med det, sier Boasson Hagen.

Cavendish klar

Qhubeka debuterte i Tour de France i 2015 uten altfor gode resultater, men laget fikk mye oppmerksomhet. Til neste sesong er spurteren Mark Cavendish hentet inn for å vise igjen på resultatlista.

Det svekker ikke nødvendigvis Boasson Hagens sjanser i ritt som Tour de France, ettersom den norske rytteren ikke har gjort det særlig godt i flate spurter de siste årene. Selv har ikke NM-vinneren lagt planene for sesongen.

– Akkurat nå trener jeg og er i gang med sesongoppkjøringen. Jeg hadde framgang i år og håper å fortsette den neste år, men jeg har ikke lagt noen sesongplan ennå. I sesongsoppkjøringen skal jeg være mye i Norge, sier Boasson Hagen.

Fra 2016 rykker trolig Qhubeka opp til verdenstourstatus. Da blir lagets navn Team Dimension Data. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.