RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville ha Edvald, fikk Alex

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Sist oppdatert:
Og Robbie McEwen forsøkte å kuppe hele overgangen.

HØVIK (Nettavisen): 14 ganger har Alexander Kristoff tronet på podiet denne sesongen. Dersom han ikke hadde vært jevngammel med Edvald Boasson Hagen, ville det vært han hele Sykkel-Norge hadde snakket om.

Slik er det dessverre/heldigvis ikke. Boasson Hagen fikk uansett en birolle tirsdag også, da det egentlig skulle dreie seg om Kristoffs overgang til profflaget BMC Racing.

- I kjølvannet av arbeidet med Edvald Boasson Hagen, har jeg blitt kjent med sportsdirektører over hele verden. Det er flere lag som er interessert i en som kan vinne sykkelløp. Alexander har vist flere anledninger at han slår Thor Hushovd mann mot mann, sier Team Joker Bianchi-eier Birger Hungerholdt til Nettavisen.

Lunken start
BMC-deleier Jim Ochowicz ringte egentlig for å forhøre seg om Kristoffs nemesis, Boasson Hagen. Da det ble klart at vidunderbarnet skulle til Team Sky, hadde imidlertid Hungerholdt fortalt nok til at interessen hadde prellet over på Kristoff.

Les også: Slik blir nye Team Columbia

Hovedpersonen selv var lunken.

- Jeg kjente til BMC Racing og størrelsen på laget. Tidligere har de kun hatt amerikanske og sveitsiske ryttere. Jeg må innrømme at jeg var litt avventende i starten, forteller Kristoff.

Så begynte ting å skje.

Stjernene sjekket inn
Både Gino van Oudenhove (sportsdirektør i Team Joker Bianchi) og Dag Otto Lauritzen (som tidligere har kjørt under Ochowicz i Team Motorola og 7-11) var på tråden.

Samtidig begynte BMC å lande den ene storfisken etter den andre: George Hincapie og Marcus Burghardt fra Team Columbia, Karsten Kroon fra Team Saxo Bank, Alessandro Ballan fra Lampre, Michael Schär og Steve Morabito fra Astana og Simon Zahner fra Bürgis Cycling Team.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Til slutt kom en toårskontrakt på bordet. Da var ikke unggutten lenger i tvil om at det sveitsiskbaserte laget var det rette for ham.

- For meg er det perfekt å komme til et av de mindre lagene. Så vidt jeg vet har ikke BMC noen utpregede spurtere fra før av. Dersom jeg skulle gått for eksempel til Team Columbia, har de gode spurtere som André Greipel og Mark Cavendish fra før av.

- Der ville jeg ikke vært noen annet enn en opptrekker, legger han til.

Interesse fra Sky og Saxo Bank
Det har vært interesse fra andre lag også. Kurt Asle Arvesen har holdt døra på gløtt for Team Saxo Bank. Kristoff har også vært i innledende samtaler med Dave Brailsford og hans Team Sky.

- Jeg fikk vel inntrykk av at de begynte å nærme seg en grense for hvor mange skandinaver de kan knytte til seg som et nystartet, britisk lag, humrer Kristoff.

Les også: Ny, norsk sykkelproff

Sky har allerede sikret seg Boasson Hagen, Thomas Lövkvist, og Lars Petter Nordhaug. I tillegg er laget i sluttforhandlinger med Kurt Asle Arvesen.

McEwen twitret til
Den mest spektakulære interessen kom kanskje fra Russland. Via Twitter har nemlig selveste Robbie McEwen forsøkt å overtale Kristoff til å bli poengplukker hos Aeroflot.

- Det stemmer at han jobbet for å få meg inn på Katjusja. Vi snakket en del om det på Twitter. Men Robbie kjenner folk i BMC også. Han har i hvert fall pratet med Gavin Chilcott (generalmanager i BMC) om meg.

Hvem er så BMC? De hører til på kontinentalnivået som også Thor Hushovd og Cervélo TestTeam har soknet til denne sesongen. Firmaet er amerikanskeid, men har slått seg til i Sveits.

I år ble laget invitert til Dauphiné Libéré og Paris-Roubaix. Med verdensmester Alessandro Ballan og klassikerrytterne Karsten Kroon, Marcus Burghardt og lagkaptein George Hincapie på laget, ordner det seg garantert også til neste år.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere