*Nettavisen* Sport.

Vinokourovs lag trakk seg

Foto: AFP/Scanpix

Alexandre Vinokourov og Astana-Würth trakk seg fredag kveld fra Tour de France. Fem av lagets ni ryttere står på dopinglisten.

Dagen før Tour de France starter har alt i sykkelsporten handlet om doping og den etter hvert berømte listen som etterforskerne i Spania sitter på. Deltakerlagene bestemte seg fredag formiddag for å suspendere mistenkte ryttere, hvilket førte til at flere av de største forhåndsfavorittene forsvant.

Ivan Basso ble suspendert av Team CSC. Jan Ullrich ble suspendert av T-Mobile. Francisco Mancebo ble suspendert av AG2R.

Fredag kveld ble det klart at også Alexandre Vinokourov går glipp av årets Tour de France. Hans lag, Astana-Würth, har ifølge Reuters fem av sine ni ryttere på dopinglisten. De fem er Joseba Beloki, Isidro Nozal, Alberto Contador, Sergio Paulinho og Allan Davis.

Og lagene har ikke lov til å delta med bare fire ryttere. Dermed måtte Astana-Würth trekke seg.

Ekstra bittert er det kanskje for Alexandre Vinokourov, som ikke engang befinner seg på den berømte listen. Ettersom Lance Armstrong la opp etter fjorårets Tour de France, er dermed de fem beste fra i fjor fraværende når prologen starter i Strasbourg lørdag.

Skandalen oppstod i forrige måned, da spansk politi under flere razziaer fant store mengder anabole steroider og laboratorie-utstyr til bruk for blodoverføringer, samt over 100 pakker med frossent blod.

Legen Eufemiano Fuentes, som har jobbet med en rekke sykkellag, og Jose Luis Merino, sjefen for et analyselaboratorium, ble løslatt mot kausjon etter avhør hos politiet. Manolo Saiz, som var sportsdirektør i Liberty Seguros, var også inne til avhør. Han trakk seg etterpå, samtidig som Liberty Seguros trakk seg ut og navnet ble endret til Astana-Würth.

Lagets invitasjon til Tour de France ble trukket i kjølvannet av dette, men Astana-Würth fikk torsdag grønt lys til å delta av Idrettens Voldgiftsrett i Lausanne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.