Gå til sidens hovedinnhold

- Viser at vi kan vinne VM

Kurt Asle Arvesen mener det er sannsynlig at både han og Thor Hushovd kan vinne sykkel-VM i fremtiden.

STUTTGART (Nettavisen): Kurt Asle Arvesen syklet inn til en 42. plass på søndagens landeveis-VM, på samme tid som hovedfeltet og blant andre lagkamerat Thor Hushovd. Det er han brukbart fornøyd med.

Les også:Hushovd: - Mitt beste VM
Les også:Bettinis søte VM-hevn

Aller mest tilfreds er han likevel med at både han selv og Hushovd var med på å sette farge på rittet.

- Det gikk jo ikke så verst. Både jeg og Thor viser at med en maksimal dag kan vi vinne VM. For vi er ikke langt unna, selv på en middels dag.

Dårlig oppladning
På forhånd var han imidlertid ikke særlig optimistisk på egne vegne.

- Det overrasker meg at jeg hang med så lenge. Jeg har nemlig ikke hatt noen optimal oppladning til VM. Jeg skulle nok kjørt flere ritt i forkant, forklarer han.

For etter utladningene i Giro d'Italia og Tour de France, tok eresfjordingen det rolig. Etter Danmark rundt ble det smått med løp opp mot VM. På fredagens pressekonferanse var Arvesen svært skeptisk til hva han kunne levere i landeveis-VM, men klarte likevel å sette sitt preg på rittet.

Fem runder før mål CSC-rytteren av gårde i et brudd, med en rekke sterke ryttere - blant dem flere lagkamerater.

- Jeg skjønte tidlig at spruten manglet. Den eneste sjansen min var å komme av gårde i et sterkt brudd. Målet var å bli liggende helt foran da feltet kom opp, men vi ble hentet inn for tidlig.

VM og OL
Neste år er det både VM og OL. Skal han kunne gå helt til topps i ett av de rittene, må oppladningen være bedre enn i år. Men Arvesen synes det er for tidlig å si noe om hvordan sesongen skal legges opp.

- Jeg har veldig lyst å kjøre Giro d'Italia. For VMs del vil det være best å kjøre Vueltaen, men hvis jeg skal satse på OL er Touren viktigere. Men dette er avgjørelser vi må ta senere.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar