RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VM-GULL: Gunn-Rita Dahle Flesjå tok VM-gull i terrengsykling lørdag.
VM-GULL: Gunn-Rita Dahle Flesjå tok VM-gull i terrengsykling lørdag. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

VM-gull til Dahle Flesjå

Sist oppdatert:
Vant i italienske Val Gardena.

Gunn-Rita Dahle Flesjå ble verdensmester for tiende gang i karrieren da hun vant maraton-VM i terrengsykling i Italia lørdag.

Den 60 kilometer lange VM-løypa i alpinmetropolen Val Gardena ble en kraftprøve for deltakerne. Aller best ut av det kom den 42-årige norske veteranen.

- I og med at dette var Gunn-Ritas tiende VM-gull, er denne dagen litt ekstra spesiell. Taktikken fungerte perfekt, sier trener og ektemann Kenneth Flesjå til NTB.

Verdensmester Dahle Flesjå er kjent for å være sterk i traseer med mange tøffe bakker og beviste det til fulle på veien mot en ny VM-triumf.

- Utgangspunktet var at hun skulle våge å satse offensivt. Det er som regel da vi klarer å gå til topps, sier ektemannen.

Ekstremt
Han nøler ikke med kalle VM-traseen i Val Gardena den mest ekstreme kona har syklet i noen gang.

- Bakkene var ekstremt bratte og utforkjøringene tekniske og lange. Det var få slake partier, sier Kenneth Flesjå.

Verdensmesteren ble klokket i mål til tiden 3.34.13 og slo med det sølvvinner og regjerende verdensmester Annika Langvad fra Danmark med godt over tre minutter.

Tyske Sabine Spitz tok bronsemedaljen, men var slått av den norske vinneren med ni og et halvt minutt.

Var «på stålet»
VM-løypa startet 600 meter over havet og ble innledet med en motbakke på mellom åtte og ni kilometer. Allerede der sprengte Dahle Flesjå feltet og hadde opp mot ett minutts ledelse på toppen.

Avstanden ned til forfølgerne varierte underveis, og i den siste bakken skilte det ikke mer enn 45 sekunder.

- Da var Gunn Rita virkelig på stålet. Likevel klarte hun å slite ut det lille ekstra, og i den siste utforbakken kjørte hun virkelig fort. Dermed ble det store avstander, sier Kenneth Flesjå.

I mål var den norske veteranen en halvtime tidligere enn det arrangørene hadde regnet med var mulig tidsmessig.

Verdenscup neste
All verden til feiring på verdensmesteren blir det ikke. Allerede neste helg er det verdenscup rundbane i sveitsiske Lenzerheide. Dahle Flesjå er nummer to sammenlagt i verdenscupen etter å ha innledet sesongen med to andreplasser.

Senere i sesongen venter både EM og VM rundbane for terrengsykkeldronningen fra Bjørheimsbygd. I tillegg skal det sykles verdenscup i Canada og USA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere