RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å droppe Tour de France

TUNGE DAGER: Alexander Kristoff og treneren er ikke spesielt begeistret for årets løyper i Frankrike.
TUNGE DAGER: Alexander Kristoff og treneren er ikke spesielt begeistret for årets løyper i Frankrike. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Åpner for annerledes rittprogram neste år.

Stadig færre spurtetapper gjør at den norske sykkelstjernen Alexander Kristoff (28) vurderer å ikke delta i Tour de France neste år.

Det bekrefter Katjusja-rytteren til VG.

- Hadde jeg visst at det ble så få spurter, så hadde jeg kanskje ikke kjørt Tour de France i år. Men det er lett å si etterpå, sier han til avisen.

I år er sju av etappene flate, men flere av dem har vært for tøffe til å bli rene spurtetapper. Isteden er det i år flere tunge klatreetapper i fjellene, noe som passer nordmannen dårlig.

- Det gjør at vi må se på hvilket innhold touren har, og diskutere gevinsten av å bruke så lang tid på et løp som gir så få muligheter til seier, sier trener og stefar Stein Ørn.

Kristoff står uten etappeseirer i årets ritt. Han var på forhånd også spådd å kjempe om poengtrøya, men er langt bak i sammendraget der.

Skulle Katjusja-rytteren bestemme seg for å ikke delta i det prestisjefylte etapperittet neste år, er trolig Spania rundt i august og september et alternativ for ham. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere