Wiggins kjører Paris – Nice

Lars-Petter Nordhaug blir en av hjelperytterne.

03.03.15 17:03

Bradley Wiggins, den første briten til å vinne Tour de France, skal kjøre etapperittet Paris – Nice i år.

Sky offentliggjorde hvilke løp de viktigste rytterne skal kjøre den kommende tiden, og mens Wiggins som gikk til topps i Paris – Nice i 2012, skal forsøke å kopiere seieren i år, kjører Chris Froome som kaptein i Tierreno – Adriatico. Der stiller også Alberto Contador og Tour-vinneren fra i fjor, Vincenzo Nibali samt Giro-vinner Nairo Quintana.

Wiggins er i ferd med å ta farvel med Sky-laget, før han skal starte sitt eget lag, og deltakelsen i Paris – Nice er en viktig del av avskjeden han skal ta med det britiske laget.

For Wiggins er Paris – Nice også et viktig oppkjøringsrirtt før «Helvete i nord», Paris – Roubaix som går 12. april. Det er ingen hemmelighet at Wiggins satser hardt på en seier i denne klassikeren, for det blir det aller siste løpet han kjører for Sky-laget.

Ved siden av Wiggins og Nordhaug kjører følgende ryttere for Sky i årets utgave av Paris – Nice: Bernhard Eisel (Østerrike), Richie Porte (Australia), Nicolas Porte (Irland), Nicolas Roche (Irland), Luke Rowe (Storbritannia), Ben Swift (Storbritannia) og Geraint Thomas (Storbritannia). (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.