RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiggins klar for Team Sky

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Laget til Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen er nå komplett.

Team Sky trommet sammen til pressekonferanse i London torsdag ettermiddag. Det fikk spekulasjonene til å skyte i været: Er Bradley Wiggins endelig klar?

Ja, lød svaret!

- Bradley Wiggins her signert en fireårsavtale for Team Sky fra debutsesongen i 2010, heter det i en ilmelding fra Sky Sports News.

Selv uttaler rytteren følgende om sykkelovergangen:

- Det har vært et fantastisk år og framgangen under Tour de France har gitt meg motivasjon til å sikte enda høyere. Jeg vet jeg kan fortsette å utvikle meg og Team Sky er den perfekte plassen å gjøre det, sier Wiggins.

- Spiller for Wigan
Ryktene rundt Wiggins og Team Sky har versert i lang tid. 29-åringen helte selv bensin på bålet da han uttalte følgende:

- Det kan sammenlignes med å forsøke og vinne Champions League – da trenger man å spille for Manchester United, men i øyeblikket spiller jeg for Wigan, uttalte Wiggins.

Twitter-meldingen «one day you’ll walk on out of this life...» kombinert med den annonserte pressekonferanse hos Sky hjalp ikke på spekulasjonene.

Måtte slippe sin stjerne
Ettersom Wiggins var kontraktsfestet til Garmin ut 2010-sesongen, har veien til en løsning vært både lang og brokete. Garmin-manager Jonathan Voughters har strittet voldsomt imot å gi slipp på sin britiske sykkelstjerne.

Torsdag måtte selv han kapitulere:

- Bradley Wiggins kommer ikke til å sykle for Team Garmin-Transitions i 2010. Selv om vi skjønner hans sterke ønske om å være en del av britenes første proffsatsing på landeveien, skulle vi ønske at han fortsatt hos oss i 2010. Hans avgang er ikke utfallet vi håpet på, skriver manageren i en pressemelding fra Team Garmin.

Team Sky er komplett
Overgangen betyr at den britiske sykkelsatsingen nå har en sammenlagtfavoritt foran neste års Tour de France. Wiggins ble nummer fire i 2009. Han har samarbeidet lenge med British Cycling - sykkelforbundet som også står bak landeveissatsingen Team Sky - og har vunnet seks OL-medaljer for Storbritannia som banesyklist.

Tre av dem er gullmedaljer, inkludert to gull under OL i Beijing i 2008.

- Jeg er enig med Dave (Brailsford, Sky-direktør) at overgangen til Team Sky er som å komme hjem. Jeg kommer til et britisk lag med den samme ledelsen og trenerne som har formet meg til den rytteren jeg er. De har vært altavgjørende for at jeg har kommet såpass langt, og jeg vet de vil være like viktige i min neste del av karrieren.

Team Sky består nå av 26 ryttere, hvorav sju er britiske. Også nordmennene Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug er med på laget.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere