RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo/Christophe Ena (Scanpix)

Zabel går for seier

Sist oppdatert:
Erik Zabel (36) sykler for sin fjerde Paris Tours-seier søndag.

Milram-rytter Erik Zabel er en av de virkelig store profilene innenfor sykkelsporten de siste årene. Søndag kjemper han om sin fjerde strake seier i dagsrittet Paris Tours, men Quicksteps Tom Boonen og Credit Agricoles Thor Hushovd som to av de argeste konkurrentene.

Rittet kan du følge live på TV 2 Zebra fra 16:20. En oppsummering av hele sykkelsesongen 2006 er oppladning til TV-sendingen, som er årets siste store sykkelritt.

Boonen vs. Zabel
Ettersom Paolo Bettini, vinner av World Road Race Championships for to uker siden, er uaktuell foran søndagens ritt grunnet dødsfall i familien, er det Bettinis lagkamerat Tom Boonen som seiler opp som Zabels argeste utfordrer.

Belgieren, som konsekvent måtte se ryggen til Robbie McEwen foran seg i Tour de France, har langt fra hatt noen god sesong. Boonen er garantert ute etter å revansjere seg søndag ettermiddag.

Lagkameratene Steven de Jongh og Wouter Weylandts evner til å sette ham opp foran spurter kan fort bli utslagsgivende vis a vis Zabel.

Kan Hushovd overraske?
Bakfra jakter derimot vår egen Thor Hushovd. Sammen med lagkamerat Jaan Kirsipuu, som avslutter karrieren i morgen, er Credit Agricole-duoen begge potensielle vinnere.

Estoneren Kirsipuu, som har mer enn 120 seiere på sykkelsetebaken, har imidlertid aldri gått til topps i Paris Tours, melder Eurosport.

Mens alles øyne er rettet mot favorittene Zabel og Boonen: Hva ville ikke ha vært bedre enn å stikke av med seier i sitt siste ritt for karrieren?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere