*Nettavisen* Sport.

Syklist jublet for andreplass

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Ramunas Navardauskas trodde han hadde vunnet onsdagens Giro d´Italia-etappe.

22.05.13 21:35

Giovanni Visconti vant onsdag sin andre etappe i Giro d'Italia på fire dager.

Men den store snakkisen etter etappen ble Ramunas Navardauskas. Garminrytteren vant spurten i restene av hovedfeltet og jublet som om han hadde vunnet etappen.

Det samme skjedde på den niende etappen til Firenze, hvor Carlos Betancur (Ag2r) trodde han hadde vunnet etappen. I realiteten gikk Maxim Belkov inn etter et langt brudd.

- Hvor mange ganger skal dette skje? spurte Europsports kommentator Roberto Vacchi, før han fortsatte: - Det er andre gang bare i denne giroen.

Navardauskas kan trøste seg med at han vant den 11. etappen. Tidligere har også ryttere som Tom Boonen, Mirko Lorenzetto og Filippo Pozzato gjort samme tabbe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: LUK BENIES (AFP/Scanpix)

Movistardominans
Viscontis seier var Movistars fjerde hittil i giroen, og den tredje på rad. Han vant selv på søndag, før Beñat Intxausti vant tirsdag.

Mandag var det hviledag.

Den italienske klassikereksperten var overlykkelig over seieren. For et par år siden ble han disket fra en etappeseier i giroen, derfor passet det godt med to seirer på kort tid nå.

- Det er utrolig. Det er mye mentalt. Jeg trengte Galibieretappen. Det ga meg mye moral og kraft. Jeg fikk tilbake vinnerfølelsen. Dette trengte jeg virkelig. Jeg og Ventoso hadde sett oss ut denne etappen. Jeg kjente i hjertet at jeg måtte prøve i bakken, men jeg trodde ikke jeg skulle holde unna på flatene inn mot mål, men det handler mye om det mentale, sa en lykkelig vinner i intervjuet med Daniel Llyod.

Resultater

HTML EMBED

Sammenlagt

HTML EMBED

Slik gikk det til
Onsdag hadde vi fire ryttere som forsøkte lykken i brudd: Gert Dockx (Lotto Belisol), Miguen Angel Rubiano (Androni Giacattoli), Maxim Belkov (Katjusja) og Luke Durbridge (Orica-GreenEdge).

De fire samarbeidet godt, men hadde ingen mulighet til å holde inn til mål. Allerede før den siste stigningen med drøye to mil igjen til mål slapp blant annet Maxim Belkov. Dermed ble det ingen etappeseier på russeren denne gangen.

I starten av den siste bakken, som var 5,3 kilometer lang med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 6,7, søtet Alessandro Proni og Danilo Di Luca (begge fra Vini Fantini).

Foran i bruddet var det Rubiano som så best ut. Kolombianeren, som vant en etappe i 2012, kjørte overraskende enkelt fra de to andre som satt igjen i bruddet

Etter hvert kom Di Luca opp til Rubiano, samtidig som Giovanni Visconti (Movistar) støtet på feltet. I samme tidsrom måtte også Mark Cavendish slippe hovedfeltet.

Opp mot toppen ble Di Luca hentet av feltet, mens Rubiano måtte slippe Visconti. Italieneren skaffet seg en ledelse på litt over 30 sekunder over toppen.

Visconti tapte aldri spesielt mye tid. På flatene inn mot mål var det ingen organisering i feltet, og rytterne som prøvde å kjøre seg solo opp til Visconti var aldri i nærheten.

Ramunas Navardauskas vant spurten i hovedfeltet, 19 sekunder bak Visconti. Vicenzo Nibali beholdt sammenlagtledelsen i rittet uten problemer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.