*Nettavisen* Sport.

Syklist spurtslo travhest

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Den franske mesteren hadde flest hestekrefter på lager.

Med sesongavslutningen tilbakelagt for lengst har syklistene hatt tid til å ta litt ferie og finne på andre morsomme ting enn å sykle.

Men noen har også hatt det veldig morsomt på sykkelsetet den siste tiden.

Fredag kveld ble det nemlig arrangert en noe spesiell sykkelkonkurranse i Frankrike. Samuel Dumoulin og regjernede fransk landeveismester Nacer Bouhanni stilte til kappløp mot en travhest.

Dumoulin ble hedret
Anledningen for den noen spesielle konkurransen var utdelingen av sammenlagttrofeet i den franske cupen, en cup Thor Hushovd faktisk vant i 2004.

Cofidis-rytter Samuel Dumoulin gikk seirende ut av cupen som inneholder ikke mindre enn 16 delkonkurransen. Franskmannen vant det første rittet, GP La Marseillaise, og så seg aldri tilbake etter det.

Sponsoren for cupen er PMU, det samme selskapet som også sponser den grønne trøyen i Tour de France. Det er et selskap som organiserer travløp og da følte de at det var naturlig at Samuel Dumoulin, i tillegg til å få utdelt trofeet på veddeløpsbanen i Vincennes, også fikk bryne seg på en ekte travhest.

- Aldri gjort noe slikt før
Men selv om det var Dumoulin som ble hedret for sin sykkelprestasjon dette året, måtte rytteren som neste år bytter til Ag2r, innfinne seg med å være hjelperytter for Nacer Bouhanni.

Spurteren som har fått sitt gjennombrudd i år sørget etter et flott opptrekk av Dumoulin for å krysse mållinjen foran travhesten. Det noe uoffisielle rittet var 300 meter langt.

- Det er første gang jeg har deltatt i en slik konkurranse. Dumoulin ga meg et perfekt opptrekk ut på siste langside og jeg er veldig fornøyd med å ha vunnet, uttalte Bouhanni til pressen etter målgang.

Også i fjor ble en liknende konkurranse avholdt, den gang i Nederland. Da tapte Johnny Hoogerland hårfint for travhesten, så dette var nok en revansj som smakte for syklistene.

PS: Fredag kunne også procycling.no melde at Rui Costa hadde slått Christiano Ronaldo i kampen om å bli årets mannlige idrettsutøver i Portugal. Med andre ord en stor dag for internasjonal sykkelsport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.