RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykt bra av Aksel

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg er nesten overrasket, sier Lund Svindal etter tredjeplassen i Wengen.

Aksel Lund Svindal fikk en strålende start på alpinrennene i Wengen.

Nordmannen, som har slitt med sykdom de siste dagene, kjørte seg opp fra 9. til 3. plass i fredagens superkombinasjon.

- Jeg er veldig fornøyd med tredjeplass, sier Lund Svindal til Nettavisen.

- Jeg har hatt bihulebetennelse den siste uka. Den er på vei ut av kroppen, men det er kjedelig å være småsjuk, forteller 28-åringen.

Overraskende bra i slalåmbakken
Kroaten Ivica Kostelic var det umulige å gjøre noe med. Han var i en klasse for seg i slalåmdelen, og tok en grei seier. Hjemmehåpet Carlo Janka fulgte deretter, men det norske skiesset klatret altså opp på pallen etter en overraskende sterk slalåmomgangen. Han lå på 9. plass etter formiddagens utfor, men overrasket veldig positivt under slalåmrennet. Lund Svindal leverte faktisk omgangens sjette beste slalåmtid, i en disiplin han egentlig ikke har konkurrert i under 2010/11-sesongen.

- Slalåmdelen ble veldig bra. Jeg er nesten overrasket.

Det er likevel tvilsomt at vi får se mer til Lund Svindal i slalåmbakken fremover.

- Det er vanskelig å ha tid til alt. Jeg er nødt til å spare helsa litt. Det er en ganske stor belastning med all reisingen og alle rennene. Nå er jeg keen på å bli ordentlig frisk, sier alpinisten.

Jakter sin første seier i Wengen
Tredjeplassen i superkombinasjonen er Lund Svindals fjerde pallplassering for sesongen. Tidligere i år har han vunnet et storslalåmrenn i Adelboden, blitt nummer to i samme disiplin i Val-d'Isère og også tatt en andreplass i utfor.

Han håper det kan komme enda flere i Wengen denne helgen.

- Jeg tror det blir en bra helg. Ambisjonene er å kjøre fort, så får vi se hva som kommer ut av det. Men jeg vil selvfølgelig kjøre fortere enn de andre, og håper jeg kan ta min første seier her i Wengen, sier Lund Svindal, som har en del topp-ti plasseringer fra den sveitsiske alpinbyen, men ingen førsteplasser.

Kjetil Jansrud kjørte seg også kraftig opp i slalåmdelen, og ble til slutt nummer åtte. Han hadde fjerde beste omgangstid i slalåm.

Wengen-rennene fortsetter med utfor lørdag og slalåm søndag.

Her er resultatene fra rennet.

8598

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere