*Nettavisen* Sport.

Sykt hopp av syk Ljøkelsøy

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Roar Ljøkelsøy var i en klasse for seg under første dag av VM i skiflyging, til tross for feber og halsbetennelse.

13.01.06 21:47

Roar Ljøkelsøy har pådratt seg halsbetennelse, og var i elendig form da han våknet opp fredag morgen. Likevel stilte han til start i VM i skiflyging for å forsvare VM-tittelen han vant i fjor. Og hvilken måte han gjorde det på!

Trønderen lå på tredjeplass etter første omgang, seks poeng bak hjemmefavoritten Andreas Widhölzl fra Østerrike. I andre omgang hadde Janne Ahonen det beste svevet med sitt 197-metershopp før Ljøkelsøy satte utfor og landet på 207,5 meter.

Et sykt bra hopp!

- Jeg sliter med kroppen, men hoppingen går bra. Det var tungt å komme i gang i dag, men føttene virker fint selv om halsen og hodet er vondt. Jeg skal gjøre mitt beste for å forsvare ledertrøya, sa Ljøkelsøy til NRK etter fredagens renn i Kulm.

- Roar hadde feber i morges, og følte seg ikke bra i dag. Jeg håper han føler seg bedre i morgen. 22 poeng er en stor ledelse, så hvis han føler seg ok i morgen tror jeg han klarer det, sa Mika Kojonkoski til tv-kanalen.

Ljøkelsøy leder VM i skiflyging etter den første av to dager. Thomas Morgenstern fra Østerrike er nummer to, men har hele 22,8 poeng å ta igjen i lørdagens avgjørende renn. Widhölzl skuffet hjemmefansen med sitt andrehopp på 182,5 meter.

Det var flere nordmenn som markerte seg positivt i andre omgang i Kulm fredag. Bjørn Einar Romøren hoppet seg opp fra 12. til 8. plass, og er bare 14 poeng fra en sølvmedalje. Tommy Ingebrigtsen avanserte fra 20. til 14.

- Det var bedre nå, men det er kjedelig å hoppe sånn når man vet at man kan så veldig mye bedre. Jeg er litt forbannet på meg selv at jeg ikke får det ut i skiflyging, sa Romøren til NRK etter sitt andrehopp.

Henning Stensrud er nummer 22 etter første dag, mens Sigurd Pettersen ikke klarte en plass blant de 30 beste i fredagens førsteomgang, og dermed ikke får hoppe flere ganger i årets VM.

TV 2 Nettavisen følger VM direkte også lørdag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.