Gå til sidens hovedinnhold

Sykt pokerspill

Baden, Østerrike – 9. Oktober 2007

Igjen blir klokken halv tre før jeg får begynt å skrive blogg. Ikke bra. Men i dag skyldes det at vi tre som var videre av de norske skulle ut å ha oss en liten drink etter vi var ferdige for dagen. Mer om det senere¿

Av 282 startende så var det 151 som startet å spille dag 2 i EPT Baden. Vi skulle spille ned til det var 40 spillere igjen i turneringen, så det kunne bli en lang dag på jobben. Det er for øvrig 24 som får pengepremie her i Baden, så det å komme til dag 3 gir ingen garanti for premie.

Dagen begynte bra. Jeg startet på bord med Barney Boatman og Mark Vos, som begge er gode spillere. Dessuten Phillip Yeh, som er superaggressiv og god. Han slo jeg forresten ut på 10. Plass i Dortmund og det spillet ble det litt snakk om rundt bordet. Den gangen var det blindekrig og jeg hadde A-6 off-suit. Jeg var i lilleblind og høynet og Phillip gikk all-in. Jeg synte etter å ha tenkt i det som føltes som to timer. Han hadde K-J og traff ikke. Mark Vos sa at han spilte sykt, men mente mitt spill enda sykere.

Men før dette kom opp så spilte jeg en pott. Blindene var 200/400 med 50 i ante. Det var høyning fra tidlig posisjon til 1.200 og Mark Vos reraiset til 3.500. Jeg ser ned på A-K off-suit. Jeg velger den litt harde versjonen og går til 10.000. Det blir kast rundt og jeg vinner over 5.000 og er godt i gang. Jeg rekker og vinne en god del potter til før bordet blir løst opp på slutten av levelet. Jeg har da rundt 35.000 i chips.

På det nye bordet får jeg med to av spillerne fra første bord. Han ene av disse er en halvgal spanjol. Han spiller helt bananas! Jeg bestemmer meg for at han vil jeg spille mot da jeg har fått posisjon på han.

Vi spiller fortsatt på 200/400 da han går til 1.200 i sen posisjon. Jeg sitter på plassen bak og har A-J off-suit. Jeg velger å syne. Her ville jeg ofte ha reraiset, men galningen hadde ofte gått all-in før på reraise, og da måtte jeg ha kastet. Floppen kommer K-Q-6. Ikke helt bra. Men han checker. Han har da krutt eller ingenting sånn som jeg ser det. På turn 4 så byr han 2.000. Jeg syner. På river kommer en ny K. Ikke veldig bra. Han byr 5.000. Hva gjør jeg da? Jeg er ganske sikker på at han er svak. Men han kan ha et lavt par, og da er jeg jo slått. Jeg kommer frem til at han er på rør – og jeg syner. Han viser litt forsiktig opp J-7. Jeg viser A-J og bordet ser rart på oss begge. Han ene uttalte så treffende om meg: «You are a sick man!».

Vi skiftet blinder til 300/600 med 75 i ante. Jeg spilte ikke så mange potter før spanjolen høynet fra knappen i min lilleblind. Han gikk til 1.500, så jeg synes jeg måtte syne med min K-8 i ruter. Storeblind syner også. Floppen kommer 9-8-2 med en ruter. Det blir check rundt. På turn kommer ruter 4, et veldig bra kort for meg. Jeg byr ut 3.000. Storeblind syner raskt. Spanjolen uten redsel og med elefantballer går direkte all-in med drøye 28.000! Jeg kommer frem til at han er på rør igjen og velger å syne. Jeg hadde bare 14 000 bak etter synet, så det var tungt! Storeblind tenker lenge, men kaster sin J-10 (som han opplyste om i ettertid). Spanjolen viser opp J-4 off! Sykt! Jeg trodde ikke han var så gal! På river kommer en J, men heldigvis for meg er den i ruter! Nå spiller jeg på over 75.000 og alt ser bra ut!

Etter denne hånden roer jeg meg ned noe. Jeg spiller stødig og bra poker og bygger meg opp til over 90.000.

Blindene er gått opp til 500/1.000 når jeg er i neste viktige pott. Jeg får K-K, mitt første gode par for dagen. Jeg er spiller opp fra UTG til 3.000, og det er kast rundt til storeblind som syner. Floppen kommer 9-7-2. Ikke veldig galt. Han checker. Jeg byr 5.500 og får syn. På turn 10 checker han igjen. Jeg byr nå ut 15.000 da jeg vil ha han bort fra eventuelle drag. Han høyner til 35.000. Argh! Ikke bra! Jeg klarer ikke å sette han på annet enn tress, så jeg må kaste. Han viser heldigvis opp 7-7 for tress. Godt kast av meg, men jeg taper mye chips og er for første gang siden starten av dagen under snittet i antall chips.

Etter dette så sitter jeg faktisk i over to timer og bare kaster. Jeg får bare møkkakort med unntak av 8-8 i storeblind den ene gangen. Men da ble det kast rundt. Jeg hadde i baktanke at jeg opplevde tilsvarende korttørke i EPT Dortmund. Da kastet jeg i omtrent like lang tid – av samme grunn: TOTAL korttørke. Det fungerte jo der, så jeg fant ut at jeg bare måtte fortsette å kaste.

På det minste var jeg nede i 40.000. På slutten så høynet jeg med K-8 i hjerter i sen posisjon. Den strammeste på bordet synte meg – han var en gammel franskmann som bare hadde spilt en pott på bordet. Floppen kommer A-3-2. Han checker og kaster på mitt bud. Puh!

Jeg sluttet dagen på 48.900. Bra med tanke på dårlige kort og tap med K-K. Men ikke fullt så bra med tanke på at jeg var over 90.000 og snittet nå er 70.000.

Av de andre norske så er Åge Spets med 68.500 og Thor Hansen med 14.400 videre. Vi var alle sånn passe fornøyde med at vi hadde gått videre og måtte feire med en drink i baren. Vi satt der sammen med Katja Svendsen og Lina Olufsson (som skriver rapportene for nordiske spillere for PokerStars). Vi hadde det veldig hyggelig og Thor fortalte mange av sine historier. Jeg tror den mannen har tjent mer enn Røkke. Men han har nok spilt vekk mer enn Røkke også¿ Gøye historier blir det i alle fall!

Når klokka passerte 2 i de små morgentimer, så bestemte Åge og Andreas seg for at de skulle kapitulere. Åge for å sove, og jeg for å skrive blogg.

Jeg ser veldig frem til i morgen! Da skal jeg fortsette å spille bra poker. Til tross for ganske liten stack ser jeg veldig lyst på det!

Andreas Høivold

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley