RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Symbolsk OL-gull til Aleksej Nemov

Sist oppdatert:
Den russiske turneren Aleksej Nemov, som ble bortdømt i OL i Aten, kommer til å få en symbolsk gullmedalje av den russiske OL-komiteen.

Det var etter russerens flotte oppvisning i svingstang i apparatfinalen i Aten at dommerne måtte forandre russerens karakter etter ville protester fra publikum. Konkurransen ble forsinket i over ti minutter på grunn av publikumsprotestene.

Nemov, som hadde vunnet OL-gull fire ganger før svingstangfinalen i Aten, fikk altfor lite betalt av dommerne for sin flotte svingstangøvelse, mente tilskuerne. Karakteren ble da også forandret, men ikke så mye at det ble medalje på russeren, som totalt har vunnet 12 OL-medaljer i karrieren.

- Vi mener at Nemov er den sanne vinneren av svingstangkonkurransen i OL. Derfor kommer vi til å gi ham en symbolsk gullmedalje, sier sjefen for den russiske olympiske komiteen, Leonid Tjagatsjov.

- Dommerne fratok Nemov gullet. Det er det vil markere med denne symbolske hederen, legger han til. Det er også klart at Nemov kommer til å få en bonusutbetaling på 40.000 dollar (275.000 kroner) av den russiske OL-komiteen.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest