*Nettavisen* Sport.

Syndebukken vil til VM

Tatt av banen etter en halvtime mot Lillestrøm. Men neste sommer vil Magne Hoset spille fotball-VM.

22.09.05 14:39

VALLE (TV 2 Nettavisen): - Jeg innser at akkurat nå er det ikke min tur på landslaget. Men jeg håper og tror at guttene klarer å kvalifisere oss til VM neste sommer. I så fall er det et naturlig mål for meg å jobbe mot VM, sier Hoset.

Dagen etter cupnederlaget på Åråsen velger han å innta en offensiv holdning. På treningsfeltet holdt han det gående en halvtime etter at den offisielle treningen var over, sammen med Christian Grindheim og reservekeeper Øyvind Bolthof.

- Ingen syndebukk
Etterpå svarte Hoset på spørsmål fra media. Og det var mange spørsmål å stille dagen etter semifinaletapet for Lillestrøm – der Magne Hoset og David Brocken altså ble tatt av banen allerede etter en halvtimes spill.

- Jeg har egentlig ikke så klare tanker om det, men selvfølgelig ble jeg litt overrasket. Hadde jeg gjort en dårligere figur enn de andre, hadde det vært litt lettere å forstå det.

- Føler du at Kjetil Rekdal gjør deg til syndebukk?

- Nei, det gjør jeg ikke. Alle vet jo at Kjetil er kjent for å endre formasjoner og taktikk underveis. Og det er han i sin fulle rett til.

Forventer mer
Kjetil Rekdal er også opptatt av at byttet ikke var noen mistillitserklæring mot Magne Hoset.

- Det blir feil å gjøre Magne til syndebukk. Jeg valgte en taktikk som viste seg å være feil, og det tar jeg på min kappe, sier Rekdal.

Samtidig innrømmer han at han forventer mer av nyervervelsen som kom fra København i sommer.

- Jeg forventer mer av Magne, akkurat som jeg forventer mer av alle spillerne. Som trener tar jeg hovedansvaret for det som skjedde mot Lillestrøm, men samtidig har vi spillere på banen som også må ta ansvar.

Innsats og entusiasme
- På hvilke områder forventer du mer av Magne Hoset?

- Jeg venter at han oftere bidrar med det han er god til. Det handler om å være tilgjengelig ofte nok når han er på banen, sier Rekdal, og lister opp innsats og entusiasme som viktige stikkord.

Han nekter å være med på at Hoset har vært et katta i sekken-kjøp for Vålerenga, og er innstilt på å gi nordmøringen mer tid.

- Magne har en jobb å gjøre, og klubben har en jobb å gjøre i forhold til Magne. Sånt tar litt tid. Og det er ikke sånn at Magne har vært spesielt dårlig. Han har vært variabel. Mot Aalesund og Molde var han god, i andre kamper har han ikke vært like bra, poengterer Vålerenga-treneren.

Ber om tid
Også hovedpersonen ber om mer tid. Han innrømmer at overgangen fra dansk til norsk fotball har vært overraskende stor.

- Det var faktisk lettere for meg å gå fra norsk til dansk fotball, enn det har vært å komme tilbake, sier Hoset, som ikke har noen god forklaring på hvorfor. Og han vil definitivt ikke være med på at overgangen til Vålerenga har vært mislykket.

- Jeg angrer ikke, fastslår han.

- Mer rom mot Start
I stedet vender Magne Hoset blikket fremover mot søndagens seriefinale mot Start – en kamp som trolig passer ham bedre enn luftkrig og knokkelkamp på Åråsen.

- Det blir nok mer spill langs bakken. I tillegg har Start tre offensive spillere på midtbanen. Det kan gi meg rom, og det passer meg bra.

- Tror du at du er aktuell for en plass i startelleveren mot Start?

- Selvfølgelig. Men alt er opptil Rekdal. Det spørs hvilken taktikk han velger denne gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag