Gå til sidens hovedinnhold

Syndebukken!

Chelsea er kanskje ikke verdens beste lag, likevel?

MAN.CITY-CHELSEA 2-1:

De knuste Arsenal 3-0 forrige helg. De ledet Premier League med fem poeng, og Nettavisen dristet seg til å spørre leserne forrige mandag - hvilket lag er best i verden akkurat nå? Barcelona eller Chelsea?

56 prosent av Nettavisens lesere svarte Chelsea.

Vel, fem og en halv dag senere har noen av dere kanskje forandret mening? For siden vi spurte, så røk Chelsea først ut av ligacupen etter straffetap mot Blackburn onsdag. Lørdag kveld røk de så 1-2 på bortebane i serien mot Manchester City.

Misbrukte straffe
Og hvis vi skal finne en syndebukk i det som var en en herlig fotballkamp, så er det ikke spesielt vanskelig. Sju minutter før full tid skaffet Didier Drogba Chelsea en gyllen mulighet til å utligne. Han ordnet en helt korrekt idømt straffe. Frank Lampard steg fram. Men Frank Lampard misbrukte muligheten.

Eller for å si det mer korrekt - Shay Given leverte en herlig redning. Som avgjorde kampen.

Dermed fortvilte Lampard og lagkameratene. Fem og en halv dag etter at flertallet av Nettavisens lesere mente at de var bedre enn Barcelona, står laget med et cuptap og et serietap. Serieledelsen har dermed skrumpet inn til to små poeng.

Se her for utviklingen i kampen fra minutt til minutt - og tabellen.

Snudde kampen
I stedet er det på tide å gi en masse honnør til Manchester City. Emmanuel Adebayor satte ballen i eget bur etter bare åtte minutter, men i stedet for at Chelsea kontrollerte til seier, så overtok City fullstendig. De angrep i bølger utover i 1. omgang, og fikk til slutt sin fortjente utligning. Shaun-Wright Phillips skjøt knallhardt, Micah Richards forsøke å snu seg bort, ballen traff hånda hans og landet perfekt for Adebayor som kunne utligne fra kort hold.

Men til alle som måtte tenke noe om Thierry Henry og hands - NEI - Richards forsøkte å komme seg bort, og det ville vært uhyre strengt å annullere scoringen. Chelsea-trener Carlo Ancelotti er imidlertid ikke enig.

- Vi var uheldige da de utliknet. Det var hands. Dette var ingen god dag for dommeren, oppsummerte italieneren.

Adebayors spisspartner, Carlos Tévez, ville ikke være dårligere enn lagkameraten, og etter 56 minutter fikk han sjansen han håpet på. Et frispark fra 17 meter. Muren stilte seg opp. Petr Cech likeså. Tevez skjøt, Cech tok et skritt feil vei og ballen gikk forbi muren. Den gikk i keeperhjørnet. Men tsjekkerens fotfeil ble ødeleggende. Ballen smatt inn der Cech burde stått.

Chelsea presset på etter 1-2-målet, fikk altså sjansen fra straffemerket, Drogba fikk en sjanse, Anelka likeså, men uten at London-laget lyktes.

Tevez ble dermed matchvinner, og hjalp på den måten tidligere klubb og Citys nabo, United.

Ett eneste tap...
Tapet var Chelseas tredje i serien i år, mens City passerte Liverpool på tabellen. Laget har kun tapt én eneste kamp i Premier League i år, det er minst av alle, og etter sju strake uavgjorte seriekamper fikk de også endelig en seier.

- Vi har bare tapt én eneste kamp i hele sesongen, og det skjedde etter at sen scoring avgjorde da vi møtte Manchester United. Jeg synes vi gjør det ok, jeg, oppsummerte City-keeper Shay Given.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken