*Nettavisen* Sport.

Synes draktene er for sexy

Foto: HO/EPA

Svømte med to drakter for å dekke kroppens private deler – ble disket.

Therese Alshammar fosset inn til 25,44 på 50 meter butterfly under de australske VM-uttakene og trodde hun hadde senket sin egen verdensrekord med to hundredeler.

Det hadde hun for så vidt også gjort, men noen timer senere ble hun fratatt bestenoteringen.

Årsaken var at Det australske svømmeforbundet har innført en regel som forbyr utøvere å benytte to badedrakter under konkurranse. Sist helg vedtok Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) det samme. Bakgrunnen er at man mener dobbel drakt vil gi en fordel i form av at flyteevnen økes og friksjonen blir mindre.

Brystene faller ut
Alshammar innrømmer gjerne at hun brøt regelen, men hevder det ikke hadde noen verdens ting med å oppnå fordeler. I stedet er hun oppgitt over hvor lite de nye svømmedraktene skjuler av kroppens private deler.

Den svenske jenta omtaler dem som nærmest gjennomsiktige, og er ikke komfortabel med å være på utstilling.

– Jeg har ikke noe mål om å prestere bedre ved å ha to badedrakter. Det handler om at jeg føler meg mer bekvem sånn. De draktene vi har utenpå, er veldig små over brystene. Det kjennes nesten som de skal falle ut, sier Alshammar til SVT.

Regelverket i internasjonal svømming tillater både de mannlige og kvinnelige utøverne å ha en liten badebukse under konkurransedrakten. Nettopp for å beskytte seg mot innsyn. Hel badedrakt er imidlertid ikke tillatt.

– Jeg bruker dette rett og slett for å føle meg litt mer trygg. Dersom badedrakten skulle sprekke, er det godt å ha en ekstra. I tillegg går det fortere å skifte til ny drakt dersom den sprekker, sier Alshammar – og påpeker at hun bruker en badedrakt av den gammeldagse og helt enkle typen under konkurransedrakten.

Under OL i Beijing fikk hun 50-meteren ødelagt nettopp på grunn av at badedrakten sprakk rett i forkant.

Ingen fartsøkning
Den svenske svømmestjernen tror definitivt ikke farten økes ved å ha en vanlig badedrakt under.

– Det går snarere saktere. Den nye regelen til FINA handler mer om at man ikke skal ha to konkurransedrakter utenpå hverandre. Hadde man hatt det, kan man tenke seg at man ville flyte bedre og at det ville være fordelaktig. Etter mitt syn burde man skille mellom ulike badedrakter, sier tilføyer hun.

Alshammar kjente heller ikke til regelen om at det tillates bare én svømmedrakt. I Beijing-OL i fjor benyttet en rekke utøvere dobbel drakt.

– Det er ingen som har informert offisielt om denne regelen har trådt i kraft enda. Det vet jeg faktisk ikke om den har heller. 31. mars er i hvert fall den datoen da alle badedrakter skal være innlevert til FINA for godkjennelse, sier hun. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.