Gå til sidens hovedinnhold

Synes løypene er for lette

Martin Johnsrud Sundby er ikke fornøyd med årets OL-løyper.

SOTSJI (NTB): Martin Johnsrud Sundby (29) går mot strømmen. Verdenscuplederen mener at Sotsji-løypene ikke er harde nok.

Eller rent spesifikt: Han mener at søndagens skiathlontrasé ikke er tøff nok. Fredag ble verdenscuplederen og årets Tour de Ski-vinner presentert som en av fire norske til mennenes første langrennsdistanse i 2014-lekene.

Skiathlon for menn (ofte kalt duathlon av utøverne) er en øvelse over 30 kilometer som foregår som en fellesstart med ski- og stilbytte halvveis.

I klassiskbiten blir det gått tre runder, og det samme i den avsluttende skøytedelen.

- Jeg synes at klassisktraseen er lite utfordrende. Det er kanskje den letteste i duathlon på mange år, sa Sundby da han møtte den norske pressen mer eller mindre i løypa på skistadion i Laura fredag.

- Hvis du prøver deg i klassisk, så tror jeg at du fort blir kjørt inn igjen i den første utforkjøringen i skøyting. Jeg snakket litt med Lukas Bauer, og han karakteriserte den i relativt stor grad som en transportetappe,

Fart
29-åringen fra Røa er blitt langt mye bedre i fri teknikk de siste sesongene, og i år har han også forbedret avslutteregenskapene kraftig.

Likevel stoler han ikke nok på spurten sin til at det blir gull av det. Sundby ønsker seg fart underveis. Han er spent på om det finnes dravillige folk i feltet.

- Det er en langbakke i skøytedelen som kan bli en utfordring. Jeg tror at det blir mange samlet i den første runden i skøyting og også i den andre. Det blir ikke avgjort før på 3. runden.

- Jeg hadde trodd at løypene skulle være tyngre, og det har endret litt av gamet for meg. Jeg hadde sett for meg mange scenarioer, men kan utelukke en del av dem. Den siste bakken blir beinhard, og da må jeg forberede meg til det avgjørende støtet, mente Sundby.

Ikke Northug
Sundby var også spent på hvordan høyden ville påvirke løpet. Løperne reagerer ulikt på den.Det spørs hvor langt den enkelte løper er kommet ei restitueringen etter et eventuelt høydeopphold.

Sundby ble nummer ti i det siste verdenscuprennet i Toblach 1. februar. Det var hans svakeste plassering for året.

- Hvis jeg skal vinne er jeg avhengig av å gå fort opp den siste bakken.

Hva om du møter Petter Northug på oppløpet?

- Petter Northug er ingen mann du ønsker å komme på oppløp sammen med. Jeg har en plan for hvordan jeg skal løse dette, men så spørs det om formen er god nok søndag, sa Sundby.

Den som tror at løpet søndag blir et oppgjør kun mellom Sundby og Northug, tar feil. Det er en rekke utøvere som kan blande seg inn i medaljekampen. Blant dem har du menn som Alexander Legkov, Maxim Vylegzjanin, Dario Cologna og Marcus Hellner

Kommentarer til denne saken