RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synes synd på Simen

(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Jens Arne Svartedal tror Simen Østensen hadde vært hans sterkeste utfordrer i kampen om sprintseieren i Estland.

Det har ikke akkurat gnistret av Jens Arne Svartedal denne sesongen. Før helgens sprint i Estland, var sprintseieren i Kuusamo det eneste klassiskspesialisten hadde å banke i bordet med denne sesongen.

I dag viste han seg derimot fra sin råsterke side, og som vanlig skjedde det i motbakkene - der han kanskje er verdens beste utøver i denne disiplinen. Både Vassili Rotchev og Torin Koss ga alt de hadde, men maktet ikke å holde tempoet til nordmannen som skaffet seg en luke ut på oppløpet.

- Jeg var veldig sliten. Jeg tok ut alt, men det var mange som var slitne i dag. Det ble kjørt hardt fra start av, og det tror jeg passet meg godt. Jeg var best av de utslitte, sier Jens Arne Svartedal til Nettavisen.

Lurt valg

Svartedal valgte selv å droppe gårsdagens 15 kilometer. Alt for å skaffe seg selv en opptur drøye tre uker før VM-starten i Sapporo.

- Jeg tror det var veldig smart av meg å hvile i går. Jeg har vært inne i en tung periode i det siste. Sprint er like mye en mental som en fysisk øvelse, og det viser seg at en ikke trenger å være i toppslag for å vinne sprinten, sier han.

I semifinalen fikk han målt kreftene mot Simen Østensen, og det var sistnevnte som slet mest - da begge to kom seg videre til finalen. For unggutten måtte nemlig bytte spor og gå hele veien rundt for å komme seg videre til finalen. Det holdt med et nødskrik.

- Han viste utrolig styrke. En skal huske på at dette var hans første verdenscuprenn i klassisk sprint, sier Svartedal.

Østensen falt

Men som det skjedde under Tour de Ski, tok Østensen telling tidlig i finaleløpet. Dermed var pallen ute av rekkevidde for hans del. Til slutt spurtbesiret han svenske Emil Jönsson i kampen om femteplassen.

- Det var trist for Simen, men bra for min del. Jeg er glad for at jeg slapp å møte ham på oppløpet, for han hadde vært min sterkeste utfordrer til seieren.

Østensen fikk dermed vist at sprintformen er på vei knappe tre uker før VM i Sapporo. Om sprinttrener Ulf Morten Aune ble tilstrekkelig imponert, er en helt annen sak.

- Han er tilbake der han slapp i forkant av Tour de Ski, og en tredjeplass totalt der, var en rimelig god søknad, er alt sportssjef Åge Skinstad vil røpe foreløpig.

Resultater sprintfinale menn: 1. Jens Arne Svartedal, Norge 2.57,5 (0,0), 2. Vassili Rotchev, Russland (+0,5), 3. Torin Koos, USA (+0,9), 4. Andrew Newell, USA (+0,9), 5. Simen Østensen, Norge (+8,5), 6. Emil Jönsson (+8,5).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere