*Nettavisen* Sport.

Synnøves medaljedrøm

Foto: Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

- Jeg skal ikke tillate meg selv å bomme, sier Synnøve Solemdal.

05.02.12 15:19

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Da Magdalena Neuner måtte stå over søndagens fellesstart i Holmenkollen, hadde Tora Berger en alle tiders mulighet til å klatre helt til topps på pallen i Holmenkollen.

Det skar seg imidlertid på den tredje skytingen da 30-åringen skjøt to bom. Det gjorde hun også på den fjerde skytingen.

Nedtur for Berger
Dermed var det fritt fram for Andrea Henkel, som med kun en bom på første skyting kunne gå i mål i ensom majestet. Berger endte til slutt på 11.-plass.

- Jeg prøver å gjøre det jeg skal gjøre, men er litt for ivrig på avtrekkeren. Jeg drar med meg litt av de samme feilene fra gårsdagen, sa en skuffet Tora Berger til Nettavisen.

I sporet gikk det imidlertid veldig bra for Berger, som til tross for fem bom, endte på 11.-plass.

- Formen er veldig bra. Det funket veldig bra i dag, og jeg hadde en vanvittig god følelse. Nå er det to individuelle renn neste helg, som jeg blir med på. Så står jeg nok over stafetten etter det, sier Berger.

Solemdal strålte
Blidest av de norske i mix sone var Synnøve Solemdal. 22-åringen fikk inn til sjuendeplass etter bare ett bomskudd av 20 mulige. Nå er hun optimistisk med tanke på VM i slutten av måneden.

- Denne uka har jeg ikke følt meg i veldig god form og likevel har jeg ikke ligget så veldig langt bak. Nå, etter jeg har kommet meg i mål, ser jeg veldig lyst på ting. Jeg må bare jobbe med meg selv og hele tiden holde fokus på renn og trene for å bli bedre, sier Solemdal til Nettavisen.

Hun vil ikke gå ut og si at hun har ambisjoner om medaljer, men finner hun tilbake til langrennsformen fra tidligere i sesongen, er det ikke tvil om at pallen er innenfor rekkevidde.

- Jeg har lyst å komme i enda bedre form enn jeg var i starten av sesongen. Det har vært veldig lite trening i løpet av sesongen. Det blir renn på renn. Nå får vi en hvileperiode før VM og da har jeg troa på at jeg skal klare å finne tilbake igjen. Når jeg er såpass nærme når det føles litt tungt, så har jeg troa.

VM-plan
Nå skal hun sammen med trener Egil Gjelland legge en plan for å finne tilbake til godformen, som kan sikre norsk medalje i Rupholding.

- Jeg skal ikke tillate meg selv å bomme på oppgavene i det hele tatt. Det er umulig å si hvordan det går. Det hjelper ikke om jeg går et godt renn når fire andre går et kjemperenn, men jeg skal legge en plan og følge den 100 prosent.

Darya Domracheva fra Hviterussland tok andreplassen, mens Teja Gregorin okkuperte den siste pallplasseringen i Holmenkollen. De to var knappe halvminuttet bak den tyske vinneren.

Elise Ringen ble nummer 22.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.