PORTSMOUTH - EVERTON 0-1:

- Jeg er mannen for denne jobben, konstaterte Portsmouth-manager Paul Hart overfor klubbens egne nettsider før lørdagens Premier League-kamp mot Everton på Frattan Park.

Sesonginnledningen har nemlig vært katastrofal for laget som endte på 14. plass i forrige sesong. Seks kamper hadde resultert i seks tap før lørdagens match, og det fantes liten tvil om at hjemmelaget var avhengig av poeng mot Everton, som heller ikke har hatt noen drømmeåpning.

Men også denne gangen måtte «Pompey» rusle av banen uten poeng.

Sahas femte
Louis Sahas scoring for bortelaget tre minutter før pause ble nemlig avgjørende, og sikret Everton sin tredje seier på fire kamper.

Samtidig blir Portsmouth liggende håpløst alene på bunnen av Premier League-tabellen, med null poeng og ti minusmål på sine syv kamper.

Det spørs hvor lang tid det vil ta før Paul Hart må spise i seg ordene.

Portsmouth åpnet nølende mot Everton, og det var bortelaget som tok initiativet i kampen. Tim Cahill fikk matchens første sjanse etter ti minutter, men skuddet hans fra 25 meter ble reddet av en langstrakt David James i Portsmouth-buret.

Etter hvert tok vertene over, uten å klare å få ballen i målet.

Det klarte imidlertid gjestenes Louis Saha i det 42. spilleminuttet, etter å ha vunnet en duell med Younes Kaboul. Kraftspissen fikk kontroll over ballen, dunket den i buret, og sørget for sin femte scoring for sesongen.

Nær utligning
Dermed måtte Portsmouth jage utligningen i andre omgang, og ingen kan påstå at laget ikke var nær ved å sikre seg det første poenget for sesongen.

Seks minutter etter hvilen forlenget Tal Ben Haim et innlegg fra Jamie O'Hara, men ballen traff skulderen til Everton-keeper Tim Howard og ut til hjørnespark.

Senere sto treverket i veien for en heading fra Aaron Mokoena etter corner, og også Tommy Smith fikk sine muligheter til å utligne uten å lykkes.

I tillegg ropte hjemmelaget på straffe da Kevin Boateng ble rivd ned i feltet etter 70 minutter, uten at dommeren var enig i at forseelsen var stygg nok til et straffespark. Men vertene ga seg ikke av den grunn.

Minuttet før full tid reddet Leighton Baines på streken for Everton, etter at en Portsmouth-spiller raget høyest i feltet etter nok et hjørnespark.

Og fire og et halvt minutt på overtid fikk Kevin Boateng kampens siste mulighet, men denne gangen var det Tim Howard som reddet mesterlig for Everton.

Dermed måtte Portsmouth gå målløse av banen, og manager Paul Hart må bruke mer tid på å forklare hvorfor han er rette mannen til å lede klubben vekk fra bunnplasseringen i Premier League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!