RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta den, Mourinho!

Foto: Siu Wu
Sist oppdatert:
Heller ikke i år blir Real Madrid å finne i Champions League-finalen.

Champions League semifinale - 2.kamp:

Barcelona – Real Madrid 1-1 (sammenlagt 3-1):

Han ble hentet til Real Madrid for å vinne La Liga og Champions League.

La Liga-troféet går til Barcelona.

Tirsdag kveld ble det klart at Barcelona også er et bedre lag i Champions League.

«The Special One» sover trolig dårlig i natt, vel vitende om slakten han vil møte i spanske aviser onsdag morgen.

Hotel Mourinho
Portugiseren skal faktisk ha sett kampen fra hotellrommet, og var derfor ikke til stede på Camp Nou tirsdag kveld.

Med eller uten Mourinho - det var tydelig at Real Madrid hadde bestemt seg for å gå rett i strupen på Barcelona fra første spark på ballen. Hvittrøyene sto høyt i banen og presset Barca-spillerne tilbake fra første stund.

Likevel tok det lang tid før kampen fikk sin første målsjanse, og den kom mot spillets gang til Barcelona.

Sergio Busquets steg til værs etter 20 minutter og headet en corner hardt mot mål, men headingen gikk rett på keeper Iker Casillas.

Casillas-show
De neste 20 minuttene var det duket for Iker Casillas-show. Barcelona trykket på, og Casillas måtte ved flere anledninger ut i full strekk for å unngå baklengsmål. Real Madrid kunne takke keeperen sin for at det sto 0-0 til pause.

Også i andre omgang åpnet Real Madrid med presse Barcelona bakover i banen. Cristiano Ronaldo fikk føre ballen på utsiden av sekstenmeteren, men ble taklet. I det Ronaldo ble taklet, rullet ballen videre til Higuain, som satt ballen sikkert i mål. Dommeren blåste derimot frispark mot Real Madrid, fordi Ronaldo landet på baksiden av beinet til Javier Mascherano, som falt som om han hadde blitt skutt. Der ble Real Madrid snytt for et mål.

Så brutal kan fotball være. Ett minutt senere gikk nemlig Barcelona opp i ledelsen. Andres Iniesta slo en nydelig pasning som frigjorde Pedro foran mål, og alene med Iker Casillas gjorde han ingen feil og satte ballen i mål.

Frustrerte Real-spillere
Etter 63 minutter fikk Real Madrid endelig hull på byllen.

Ángel Di Maria holdt lekestue, lurte Mascherano med en lekker finte og banket ballen i stolpen. Di Maria fikk returen i beina, tok ned ballen med en silkemyk touch, før han spilte den på tvers inn til Marcelo. Brasilianeren scoret enkelt, og Real Madrid utlignet til 1-1.

Etter hvert som Real Madrid fikk mindre og mindre tid på seg til å redusere, ble det mer og mer frustrasjon å spore hos Mourinhos menn. Marcelo fikk dermed kampens klareste gule kort, da han meiet ned Messi med en horribel sklitakling.

Abidal-gjensyn
Fotballverden fikk også et gledelig gjensyn mot slutten av kampen. Guardiola byttet ut kaptein Carles Puyol - inn kom Eric Abidal. Franskmannen har som kjent slåss mot en kreftsykdom, og ikke overraskende fikk han øredøvende jubel da han entret Camp Nou-matta.

Barcelona klarte å stå imot resten av kampen, og dermed er det Pep Guardiola og hans menn som blir å se i Champions League-finalen, som går av stabelen på Wembley 28. mai. Der møter de mest sannsynlig Manchester United, som leder 2-0 fra første semifinalekamp mot Schalke 04. Returoppgjøret spilles onsdag kveld.

Barcelonas David Villa var en stolt mann etter kampslutt.

- Vi er veldig glade nå, og stolte når vi ser tilbake på hvilke lag vi har møtt i turneringen. Jeg regner med å møte Manchester United i finalen, og ser fram til å slappe av med Uniteds kamp mot Schalke i morgen, sier spanjolen til Viasat.

Han får støtte fra lagkamerat Iniesta.

- Vi er selvsagt kjempefornøyde med å vinne semifinalen, og særlig fordi det var mot Real Madrid. Nå skal vi bidra til en fantastisk finale, sier Iniesta til Viasat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere