Gå til sidens hovedinnhold

- Ta på deg skuddsikker vest, Evra

Luis Suárez' lagkamerat advarer Patrice Evra før landskamp.

De fleste har fått med seg hva som skjedde: Liverpools Luis Suarez skal ha kommet med flere rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra da de to lagene møttes på Anfield i oktober i fjor.

Det engelske fotballforbundet slo kraftig ned på episoden, og straffet Suarez med åtte kampers utestengelse for å signalisere at rasisme tas på alvor innenfor fotballen.

Les også: Liverpool møter Manchester United i FA-cupen

- Ler av rasisme
Vel, det er ikke alle som mener at problemet er like stort.

Suarez' uruguayanske landsmann Alvaro Pereira, for eksempel, tror Evra vil få høre det når Frankrike møter Uruguay til privatlandskamp 15. august i år.

- Evra må ha på seg skuddsikker vest, advarer Porto-spilleren Pereira, skal vi tro den britiske tabloidavisen The People.

Pereira, som selv er mørkhudet, mener at Suarez er blitt et offer for rasismehysteri innenfor fotballen.

- Dersom jeg blir kalt neger, ler jeg. Men nå er det blitt en kriminalitet å si noe som helst på banen, sier Porto-spilleren.

Annerledes i Sør-Amerika
Pereira spilte for både uruguayanske og argentinske fotballklubber før han dro til rumenske Cluj i 2008.

Han forklarer at tilstandene er helt annerledes på det søramerikanske kontinentet, og mener at Manchester United forsøker å dra fordeler ut av situasjonen som oppsto under kampen i oktober.

- Om dette skjedde i Sør-Amerika, måtte de ha suspendert alle. Jeg tror Manchester United utnytter dette for å forhindre at en av Liverpools beste spillere får være på banen. Det er trist, sier Pereira.

Kommentarer til denne saken