RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Tabbekeeperens» hevn

(FOTO: LARS OPSTAD / TV 2 NETTAVISEN)
Sist oppdatert:
Knut Lillebakk ble før cupfinalen fremstilt som et problem for Molde. På Ullevaal Stadion spilte han en sentral rolle i Moldes cuptriumf.

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM-MOLDE 2-4: - Dette er det største jeg har opplevd, sier Molde-keeper Knut Lillebakk til TV 2 Nettavisen.

Han har akkurat vært på kongetribunen og mottatt gullpokalen – NM-tittelen i fotball, og gjort fotballekspertenes forhåndsomtale til skamme.

Viktige redninger
- Føler du selv at du ble matchvinner, da du lå helt nede ved stolpen og stoppet headingen fra Frode Kippe, som ville blitt 3-3?

- Nei, men det var en viktig redning, sier Lillebakk beskjedent.

- Du reddet kampen der, skyter veteran Trond Strande inn fra sidelinjen.

Lillebakk er godt fornøyd med egen innsats i cupfinalen. Men noen hevn overfor kritikerne følte han ikke det var.

Når han skal trekke frem sin egen styrke er det først og fremst at han er god med ballen i beina, og flink til å lese spillet.

Lillebakk ble keeper først da han var 16 år gammel. Inntil da hadde han vært utespiller, og håndballkeeper.

- Slik fotballen har utviklet seg, tror jeg det bare var en fordel. Keepere må kunne lese spillet og bruke beina mer nå, sier Lillebakk.

Sint keeperreserve
Lars Ivar Moldskred ble vraket på keeperplassen til cupfinalen, og var rasende etter kampen. Ikke fordi han ikke fikk stå i mål, men på TV 2s fotballekspert Ivar Hoff, som slaktet begge Moldes keepere før kampen.

- Molde reiser til cupfinalen uten keepere, sa Hoff, men vi har to gode keepere, freser Moldskrev til TV 2 Nettavisen, og fortsatte å fyre løs mot Hoff.

- Ok, vi har gjort noen tabber, men for eksempel Claus Reitmeier gjør også mange feil. Men det bryr ingen seg om for han har gjort noen få kjempekamper, sier Moldskred.

Keeperreserven var førstemann til å løpe ut på banen å gratulere kollega Knut Lillebakk etter kampen. Lillebakk ble liggende utmattet inne i egen 16-meter mens de andre spillerne jublet sammen.

- Det skulle bare mangle, sier Moldskred.

Men han gir ikke keeperkollegaen ubetinget skryt for måten han fremsto i kampen. Valget av keeperbukse syns han nemlig var helt feil.

- Den er stygg, og det kan du bare skrive, for det vet han godt selv, ler Moldskred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere