Etter en skuffende 2013-sesong gjør Alberto Contador flere endringer før 2014.

Overfor spanske Marca avslører nemlig spanjolen hvilke ritt han kommer til å sykle neste sesong.

I år startet allerede i januar med Tour de San Luis, hvor han tok sin eneste seier for sesongen. Neste år starter han sesongen nesten en måned senere, i portugisiske Algarve rundt.

Dropper klassikere
Deretter går turen til enten Tirreno-Adriatico eller Paris-Nice. Etter det står valget mellom Critérium International og Katalonia rundt. Baskerland rundt og Critérium du Dauphiné blir de to siste rittene før sesongens største mål, Tour de France.

Det betyr at Contador blant annet dropper de kuperte klassikerne mot slutten av april. I år klarte han ikke å gjøre seg bemerket i noen av dem, og måtte ta til takke med en 33. plass i Flèche Wallonne og 57. plass i Liège-Bastogne-Liège.

Neste års rittprogram vil føre til færre rittdager før touren starter enn i år, og forhåpentligvis mer overskudd.

- Jeg startet å sykle ritt veldig tidlig i Argentina, sier Contador til Marca.

- Etter Tirreno, hvor det var skikkelig dårlig vær, ble jeg syk og måtte gjøre om på programmet mitt. Jeg droppet Critérium International og dro til Baskerland rundt uten å være i god form.

Ikke ideelt
30-åringen har i etterkant innsett at han gjorde en tabbe, noe som gjorde at han aldri kom i skikkelig form til Tour de France. Det skal ikke gjenta seg.

- Det var ikke det ideelle programmet, og jeg angrer på at jeg startet så tidlig og ikke satt sammen et rittprogram som balanserte treningen og mine sponsorforpliktelser.

Deltagelsen i Ardennene gjorde ikke saken noe bedre, og Contador fikk aldri bygd det grunnlaget han ønsket.

Contadors form var ikke på topp i Frankrike i sommer. Laget rundt han var det derimot lite galt med. Roman Kreuziger kom på femteplass sammenlagt, mens Matteo Tosatto og Michael Rogers var viktig i blant annet sidevinden.

- Jeg har tiltro til alle på Saxo Bank. Det kunne ikke vært en bedre atmosfære i laget, og jeg har ryttere som Kreuziger, en av verdens beste, Rogers, Roche, Bennati og rutinerte Tosatto rundt meg. Jeg ville ikke byttet dem mot noen.

Contador er nå på leir sammen med resten av rytterne på Saxo Bank.

PS: Contador planlegger også å delta i Vuelta a España.