Gå til sidens hovedinnhold

Tabbenes konge

Thomas Myhre har gjort det igjen.

STRØMSGODSET - KONGSVINGER 2-0: Det begynner å bli lenge siden Thomas Myhre var kjent som sikkerheten selv, som keeperen som aldri gjorde tabber på landslaget selv om han så ofte var benkesliter på klubblaget.

Det begynner ikke bare å bli lenge siden, det begynner å bli mange tabber siden. Fryktelig mange.

28. mars 2007- en merkedag
Googler man på «Thomas Myhre» + tabbe, får man opp 7020 treff. Det forteller en god del om hvor mange nettaviser vi har i dette lille landet, men det forteller også en god del om hvor mange tabber han har gjort.

Myhre var et opplagt førstevalg på landslaget helt fram til kampen mot Tyrkia i Frankfurt i mars 2007, da Norge ledet 2-0 med 20 minutter igjen å spille og så ut til å ta et stort skritt mot EM-sluttspillet i 2008. Men i løpet av de siste 20 minuttene slapp Myhre to ganger inn tyrkiske frispark fra langt holdt, slik at kampen endte 2-2.

Den episoden er blitt stående som skillet mellom klassekeeperen Myhre og tabbekeeperen Myhre.

Kommunikasjonssvikt
Søndagens tabbe førte til at Kongsvinger havnet under 0-1 i bortekampen mot Strømsgodset før sju minutter var spilt.

Glenn Andersen slo en lang ball fra Godsets banehalvdel, mot det ene hjørnet av bortelagets sekstenmeter. Myhre løp ut, selv om en Kongsvinger-spiller var først på ballen.

Forsvarsspilleren var ikke sikker på hvor Myhre var, og headingen dalte ned hos Marcus Pedersen, som slo den direkte i mål.

Den andre omgangen åpnet med en dobbeltsjanse for Kongsvinger som ble misbrukt, og et drøyt kvarter før slutt økte Strømsgodset ledelsen til 2-0.

Vakkert av Nordkvelle
Om det første målet skyldtes personlige feil hos Kongsvinger, skyldtes det andre målet fabelaktige prestasjoner av Fredrik Nordkvelle. Den 24 år gamle midtbanespilleren mottok ballen og vendte i omtrent samme bevegelse, og løp fra forsvarsspilleren han hadde i ryggen, før han med to berøringer la ballen til rett for skudd.

Ballen satt som den skulle, nede i nærmeste hjørne, bak en sjanseløs Thomas Myhre.

Strømsgodset tok tre fortjente poeng, men Kongsvinger viste en del positive ting i denne kampen og blir ikke nødvendigvis en kasteball i Tippeligaen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken